Zijn grote droom komt (grotendeels) uit: Eden Hazard met twee broers in befaamde Kings World Cup van Gerard Piqué

Eden Hazard maakt binnenkort een droom waar. De voormalige Rode Duivel zal in juni deelnemen aan de ‘Kings World Cup’ in Mexico, een toernooi georganiseerd door Barcelona-legende Gérard Piqué, samen met twee van zijn broers.

Vincent Van Genechten

De bekende Belgische Youtube-ster Céline Dept is de kapitein ‘FC Deptostra’, waar Eden normaal gezien het gezelschap zal krijgen van Kylian Hazard (28, SK Beveren) en Ethan Hazard (20, Royale Union Tubize-Braine). Anderlecht-speler Thorgan Hazard ligt spijtig genoeg maandenlang in de lappenmand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

‘De Kings World Cup’ is niet zomaar een toernooi. Het is een afgeleide van de ‘Kings League’, de revolutionaire nieuwe voetbalcompetitie die ex-Barcelona-verdediger Gérard Piqué begin 2023 opstartte. Zo worden de wedstrijden met zeven tegen zeven gespeeld in twee keer twintig minuten. Bij een gelijke stand zijn er shoot-outs om te beslissen wie wint. Er zijn zelfs periodes waar doelpunten dubbel tellen. Naast de competitie in Spanje, met Sergio Aguëro en Iker Casillas als voorzitters, werd in Mexico met de ‘Américas Kings League’ zelfs al een Zuid-Amerikaanse variant opgestart.

De ‘Kings World Cup’, het toernooi waar Hazard zal aantreden, brengt de Spaanse en Zuid-Amerikaanse variant voor het eerst samen en vindt plaats van 26 mei tot en met 9 juni in Mexico. Er zullen 32 teams deelnemen, waarvan 12 via een ‘wildcard’.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen