Motorrijder probeert politie af te schudden via middenberm: “Man had al levenslang rijverbod”

De politie kon de motorrijder uiteindelijk op de N16 in Bornem, aan de overzijde van het bedrijf EMB, aan de kant zetten.© Politiezone Rivierenland

Bornem/Puurs-Sint-Amands/Willebroek/Mechelen -

Politiezone Rivierenland heeft op verschillende plaatsen alcohol- en drugscontroles uitgevoerd. Negen van de 607 gecontroleerde bestuurders bleken onder invloed van alcohol of drugs te zijn. Een motorrijder kon na een achtervolging worden geklist.

Theo Derkinderen

Van de negen betrapte bestuurders hadden er zeven te veel gedronken en reden er twee onder invloed van drugs. Drie bestuurders speelden hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Normaal gezien zou het rijbewijs van nog twee andere bestuurders zijn ingetrokken, maar dat hadden ze niet bij zich.

“Een van hen zat achter het stuur op een moment dat zijn rijbewijs nog ingetrokken was en op de politierechtbank lag. Bij afloop van dat rijverbod moest hij ook nog twee herstelexamens afleggen. Iets wat hij nooit heeft gedaan. De man zelf bleek bovendien onder invloed van cocaïne te zijn”, licht politiewoordvoerder Dirk Van de Sande toe.

Een andere man, de bestuurder van een motorfiets, sloeg op de vlucht toen hij aan het Stationsplein in Bornem de controle opmerkte. “Een inspecteur gaf de chauffeur op de Molenveldweg het teken om richting Stationsplein af te slaan, maar dat bevel legde hij naast zich neer. Hij ging er tegen hoge snelheid vandoor”, gaat Van de Sande verder.

“Onze motorrijders zetten de achtervolging in, maar de man weigerde om te stoppen. De motorrijder draaide de N16 op richting Mechelen, maar plots remde hij bruusk en probeerde de achtervolgende motorrijders van de politie af te schudden door rechtsomkeer te maken via de middenberm van de gewestweg. Zonder te kijken, belandde hij zo op de baanvakken richting Temse. Gelukkig passeerde er op dat ogenblik geen verkeer, anders was een aanrijding onvermijdelijk geweest.”

© Politiezone Rivierenland

Uiteindelijk kon de politie de motorrijder een eindje verderop, aan de overzijde van het bedrijf EMB, aan de kant zetten. Het rijbewijs van de man kon evenwel niet worden ingetrokken. “Hij had geen rijbewijs om een motorfiets met een cilinderinhoud van 1.200 cc te besturen. En zijn rijbewijs B kon hij ook niet voorleggen omdat hij een levenslang rijverbod had vanwege medische redenen.”

De politie nam de motorfiets in beslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen