Blues Peer is klaar voor nieuw mirakel: Ise krijgt alvast de zegen

Aan de Deusterkapel in Peer bidden ze dit weekend voor een nieuw mirakel. Drie jaar na de wonderbaarlijke reanimatie van het iconische Blues Peer hoopt de organisatie stiekem op nog meer bezoekers. De festivalboekhouder wreef zichzelf vrijdagavond alvast in de handen: al vroeg bleek het aanschuiven om op de feestweide te geraken.

Jan-Roel Driessen

Een eerste editie is altijd bang afwachten, een tweede is er doorgaans om - nog altijd wat zenuwachtig - te bevestigen, maar dit derde jaar zou wel eens dé springplank voor Blues Peer ‘nieuwe stijl’ kunnen worden. Drie jaar na het desastreuze faillissement heeft het legendarische bluesfestival ogenschijnlijk weer helemaal de wind in de zeilen. Zo stonden vrijdagavond al vroeg lange rijen aan de toegangspoorten. Misschien niet geheel onverwacht, want voor deze openingsavond – onder de noemer Peerse Feesten en met de populaire Bart Peeters op de affiche – werden door vrijwel 5.000 inwoners van Peer gratis tickets aangevraagd. Maar ook voor zaterdag en zondag zijn de organisatoren, na een blik op de voorverkoopcijfers, hoopvol gestemd. Zelfs al zouden de weergoden de hemelsluizen af en toe kunnen opengooien tijdens dit pinksterweekend. In 2023 werden zo’n 15.000 festivalgangers begroet, dit jaar zou het ‘Mirakel van Peer’ wel eens een verlengstuk kunnen krijgen met nog enkele duizenden muziekliefhebbers meer.

© Dick Demey

Zo ging blues Peer van start© Dick Demey

Buurvrouw

De eer om deze jongste editie van Blues Peer af te trappen, was weggelegd voor ‘buurvrouw’ Ise. De Breese rijzende ster aan het Belgische rockfirmament hield aan de Deusterkapel een soort van generale repetitie voor haar latere passages op reuzenfestivals Rock Werchter en Best Kept Secret. Met amper 17 jaar op teller bleek ze toch al over voldoende ballen te beschikken om van een al aardig volgestroomde tent solo de zegen te krijgen met haar single Goodbye Letter. Extra stressvolle dag trouwens voor Ise, zo bekende ze, niet alleen door de Peerse festivaldoop, want vrijdag legde ze ook nog eens haar eindwerk af bij de kunstschool in Genk.

© Dick Demey

Of Bart Peeters de Peerse tent op stelten kreeg, of Huey Morgan zijn Fun Lovin’ Criminals in het gareel kon houden en of ook de bluesliefhebber Fischer-Z op handen draagt: u leest het in de loop van dit weekend allemaal op www.hbvl.be

LEES OOK. Ons eindrapport van Blues Peer 2023: een perfect evenwicht tussen fijne bluesacts en de rafelranden van het genre

© Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer