Direct naar artikelinhoud
stadion Brugge

Van Volcem: "Procedure Ghelamco blokkeert economische groei van Brugge"

Van Volcem: "Procedure Ghelamco blokkeert economische groei van Brugge"
Beeld BELGA

Mercedes Van Volcem (Open Vld) reageert teleurgesteld op de beslissing van Ghelamco om in beroep te gaan tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). De lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is wel van mening dat het Brugse stadsbestuur die situatie had kunnen vermijden.

Door het beroep van Ghelamco-topman Paul Gheysens loopt de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge wellicht weer vertraging op. Ghelamco is eigenaar van een klein deel van de gronden die door het nieuwe GRUP zouden onteigend worden. Het gaat om ongeveer 4,5 hectare, op een groter gebied van 146 hectare waar het nieuwe stadion zou komen. "Wij betreuren de procedure omdat het de economische groei van Brugge en de bouw van het stadion blokkeert", reageert Van Volcem op die beslissing.

De kandidaat-burgemeester voor Open Vld wijst tegelijk naar het huidige stadsbestuur van sp.a en CD&V. "Het stadsbestuur had al veel eerder een oplossing moeten uitwerken die de eigenaars van de gronden in hun rechten kon geruststellen. Dat bepleitte ik al bij de begroting." Volgens Van Volcem had men in der minne kunnen regelen dat de nodige gronden in handen van de stad kwamen. "Koppig doordoen en tegenstand negeren is een ouderwetse vorm van besturen. Een stadsbestuur moet in grote dossiers kunnen ontmijnen."

Uiteraard blijft Van Volcem wel hopen dat het nieuwe stadion er komt. "Wie wil dat het vooruitgaat, moet altijd geven en nemen en verzoenen. Ik hoop van harte dat dit nog lukt, het is nooit te laat."