CD&V Mortsel: “Zonder winkelcentrum zijn we niets”

‘Winkelen in Mortsel. Een toekomstvisie voor de winkelkern’. Met dat werkstuk geeft ook CD&V de aftrap voor haar verkiezingscampagne.

Seppe Slaets

CD&V trokt met een handvol vragen de boer op richting klanten en winkeliers. En die resultaten werden vertaald in de toekomstvisie waarmee de partij nu uitpakt. “Ondanks alle investeringen stellen we vast dat veel winkels verdwijnen en de leegstand toeneemt”, zeggen CD&V-voorzitter Fons Jespers bijgestaan door partijgenoten Arnt Kennis en Patrick Hapers. “Wij maken van winkelen in Mortsel één van de hoofdthema’s naar de gemeenteraadsverkiezingen toe. Want zonder ons winkelcentrum zijn we niets.”

De partij wil iedereen enthousiasmeren om het Mortselse winkelhart mee een “levendige toekomst te geven”. Enkele actiepunten: de kern meer aflijnen tussen het Stadsplein en Gemeenteplein, fietsenstallingen weghalen in de winkelstraat om conflicten met voetgangers te verminderen, laden en lossen volgens het oude systeem met bepaalde uren en de woensdagmarkt uitbreiden met een markt voor streekgebonden producten op het Gemeenteplein. “We moeten de vele inspanningen meer kaderen in een algemene visie. Zo’n winkelmanager kan die dan uitvoeren en uitdragen. Maar er zijn wel duidelijke doelstellingen nodig.”

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zondag maakte voorzitter Jespers overigens bekend dat huidig schepen en OVMW-voorzitter Chris De Ridder de lijst trekt in oktober. Op 2 en 3 volgen Patrick Hapers en Arnt Kennis. Gemeenteraadslid Davina Deherdt staat op 4. Huguette Cuyvers vormt als lijstduwster een tandem met Marleen Aertsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER