© Ilse Vandoninck

Gymnasten van Duinrakkers beginnen sterk aan het seizoen

In het weekend van 12 en 13 januari mochten de gymnasten C-niveau van de Duinrakkers Hechtel-Eksel hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen. Daarvoor moesten ze naar sporthal de Eke in Nazareth.

Ilse Vandoninck

Hayley, Ameike en Nina mochten de spits afbijten. Met hun opgelegde oefeningen op de barre, balk, sprong en grond konden alle meisjes laten zien waar ze 4 dagen per week voor trainen. Hayley Schutters (10) behaalde een mooie bronzen medaille! De leeftijdscategorie 11 tot 18+ kan zich via deze wedstrijden plaatsen voor het Vlaams en eventueel Belgisch kampioenschap. Nina Cicek eindigde bij de 11-jarigen op de 27ste plaats en Ameike Drees op de 65ste.Stien Bijnens eindigde heel knap derde bij de 14-jarigen. Bij de 15-jarigen was Kjelle Loenders tiende en Hannah Rommers eindigde op een fantastische tweede plaats bij de 17-jarigen. Hannah, Kjelle en Stien zijn zo al zeker van een plaats op het Vlaams kampioenschap in mei. Tot slot werd Caro Vermeulen 14de. In de categorie 18+ eindigde Emma Rommers 25ste en Eva Vanherck 26ste.

Foto van links naar rechts: Nina Cicek, Hayley Schutters, Ameike Drees.