Hanan (links) en Touba zijn goed op elkaar ingespeeld en werkten al vaker samen. Nu in hun eigen bar.© Margot De Clercq

Zussen Hanan en Touba openen bar Giraffe op Marnixplaats: “Leuk om samen te werken”

Antwerpen -

Hanan en Touba openen samen hun bar met cocktails, hapjes en wijn. Hun liefde voor horeca groeide in restaurant De Peerdestal en de goesting om te ondernemen sijpelde gelijktijdig in hun hoofd. De zussen vullen elkaar mooi aan en zijn klaar om de handen in elkaar te slaan.

Margot De Clercq

De blauwe stoeltjes, rode luifel en rode parasol springen in het oog op de Marnixplaats 7. De nieuwe bar Giraffe opent op vrijdag 26 april de deuren. “We gaan alles rustig ondervinden, maar voorlopig doen we elke dag open van 15 tot 1 uur”, vertelt Hanan El Bastani (32).

Samen met haar zus Touba (27) springt ze in dit avontuur. Afgelopen maand toverden ze zelf dit pand om tot een sfeervolle bar met cocktails, wijn en hapjes.

De fleurige voorkant springt meteen in het oog.© Margot De Clercq

“Het zijn geen grote maaltijden, maar lekkere gerechtjes om gezellig samen te delen. Als je aan het genieten bent op een terrasje wil je vaak niet meer echt op restaurant. Dus willen we de honger van de klanten stillen met wat meer dan een kaasje.”

Andere droom

De twee zussen hadden los van elkaar dezelfde droom. “Ik was net afgestudeerd in marketing en wist niet wat ik met mijn diploma ging doen”, vertelt Touba. “Bijna heel ons gezin werkte als student in restaurant De Peerdestal. Daar ben ik tijdens die onzekere periode even fulltime gaan werken.”

Zowel voor Hanan als Touba is de liefde voor horeca daar gegroeid. Hanan werkte als grafisch ontwerper bij de VRT.

Gelijktijdig droomden de zussen van een andere job en een eigen bar.© Margot De Clercq

“Ik ging niet heel mijn leven deze job doen. Het sprak me niet aan: elke dag uren achter een bureau naar een scherm staren. Ik wilde iets actiever en vertelde onze oudste broer dat het kriebelde om een eigen bar te openen. Hij antwoordde: praat eens met elkaar, je zus zit met hetzelfde idee”, lacht Hanan.

Full house

“Tijdens de soft opening was er al zeker honderd man. Het was leuk om te zien hoe het hier op een drukke weekenddag zou zijn. En we waren al meteen door onze voorraad cava.”

Ze zien het helemaal zitten: een vol terras dat geniet van de laatste gouden gloed van de zon. “We zijn heel compatibel en hebben aanvullende karakters. We werkten samen in De Peerdestal en tijdens de lockdown deden we samen contact tracing. Toen zeiden we al dat het leuk zou zijn om eens echt samen te werken.”

De zussen delen dezelfde stijl en renoveerden samen de mooie, sfeervolle bar.© Margot De Clercq

Met de barhapjes willen ze meer aanbieden dan gewoon een kaasje.© Margot De Clercq

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER