© RTV

Rondetafelgesprek voor bewoners Hogevelden en Rozendaalweg: “Samen oplossingen zoeken voor veiliger verkeer”

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver organiseert op dinsdag 6 mei een rondetafelgesprek met de buurtbewoners van de wijk Hogevelden en de Rozendaalweg. Samen met de bewoners wil het lokaal bestuur oplossingen zoeken voor een veiliger verkeer in de wijk.

Stijn Van de Sande

“De Rozendaalweg is een lokale weg gelegen tussen de Lierse- en Antwerpsesteenweg en de R6. Door die ligging vormt de straat, samen met de wijk Hogevelden, een populaire alternatieve route voor verkeer dat zich tussen de steenwegen wil verplaatsen”, zegt schepen van Mobiliteit Eric Janssens (CD&V). “Maar de lokale wegen zijn niet voorzien op zo veel verkeer, dat bovendien voor gevaarlijke situaties voor zwakke weggebruikers zorgt.

In het verleden werden er al maatregelen genomen. Zo kwamen er wegversmallingen en verhoogde inrichtingen. Die moeten het verkeer in de wijk vertragen. “Enkele jaren geleden plaatsten we nog extra wegversmallingen”, klinkt het. “Maar vanuit de wijk bleven er opmerkingen komen over het verkeer. Daarom willen we nu met de inwoners rond de tafel zitten om samen te bekijken welke oplossingen haalbaar zijn.”

Vorig jaar gebruikte het gemeentebestuur voor het eerst een rondetafelgesprek als participatievorm om met verschillende actoren te brainstormen over de verkeersveiligheid rond basisschool Dijkstein. “Dat leverde toen goede resultaten op”, vertelt burgemeester Kristof Sels (N-VA), bevoegd voor inspraak en participatie. “Daarom organiseren we nu opnieuw een rondetafelgesprek om met de buurtbewoners in gesprek te gaan.”

Creatieve oplossingen

“Bij een rondetafelgesprek gaan inwoners en experten gelijkwaardig in gesprek om samen tot creatieve oplossingen te komen”, verduidelijkt de burgervader. “Iedereen die dat wenst en zich constructief opstelt, kan deelnemen. Om iedereen aan bod te laten komen, laten we maximaal vijftien personen per gesprek toe. Maar als er zich meer mensen inschrijven, organiseren we een extra rondetafelgesprek.”

Het rondetafelgesprek voor de Hogevelden en de Rozendaalweg vindt plaats op maandagavond 6 mei. Inschrijven kan nog tot vrijdag 3 mei om 12 uur via de website van de gemeente.

www.sintkatelijnewaver.be/ronde-tafel-hoge-rozen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen