Sigrid Bedeer uit Hove zet net als 48 andere kunstenaars in de regio haar deuren van het atelier open.© RR

Fietsroutes door de Antwerpse zuidrand verbinden 48 kunstenaars tijdens ‘Atelier in Beeld’

Aartselaar/Borsbeek/Edegem/Hove/Kontich/Lint/Mortsel -

Meer dan veertig kunstenaars in de Antwerpse zuidrand openen zaterdag en zondag de poorten van hun ateliers. Cultuurregio Zuidrand ondersteunt het jaarlijkse evenement met fietsroutes langs de verschillende ateliers.

Filip Spoelders

Tijdens Atelier in Beeld laten beeldende kunstenaars hun werkplaats zien waar de kunstwerken tot stand komen. In het gebied van Cultuurregio Zuidrand, het onderdeel van Streekvereniging Zuidrand dat zich over cultuur buigt in Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel, doen meer dan veertig kunstenaars mee.

De Hovese fietsroute loopt langs het atelier van Sigrid Bedeer.© RR

Iedereen kan tijdens het weekend gratis langsgaan bij onder andere fotografen, schilders, keramisten, illustratoren, beeldhouwers en textielkunstenaars. “Cultuurregio Zuidrand ondersteunt alle lokale talenten uit de regio. De meeste ateliers die deelnemen vind je terug op ons talentenplatform. We organiseren regelmatig netwerkmomenten en workshops met alle ateliers uit de Zuidrand. Als Cultuurregio maken we de kunstenaars mee bekend en versterken we hen in hun creatieve activiteiten. Dat doen we ook tijdens dit Atelier in Beeld Weekend”, vertelt Stefan Beeldens van Cultuurregio Zuidrand.

Een nieuwigheid in deze ondersteuning is het aanbod van fietsroutes langs de 48 kunstenaars, bij sommige ateliers zijn meerdere kunstenaars aanwezig, waar de bezoekers kunstwerken en hun makers kunnen ontdekken. De tochten zijn af te drukken of online te volgen op Google Maps zodat de gebruikers makkelijk het adres van het volgende atelier kunnen aanstippen.

Een van de deelnemende kunstenaars die met haar atelier op de fietsroute ligt, is Sigrid Bedeer uit Hove. Ze maakt kleurrijke abstracte schilderijen en haar bezoekers kunnen zelf de handen uit de mouwen steken. “Ik nodig dit jaar de bezoeker opnieuw uit om mee te schilderen. Samen maken we een groot werk dat ik nadien voor het goede doel zal veilen. Van de voorbije jaren heb ik ondertussen al enkele gezamenlijk geschilderde werken staan. Het idee is om samen met een collega hiermee een event te organiseren waarvan we de opbrengst ook aan enkele organisaties kunnen schenken.”

 

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Aartselaar