© BELGA

Voorhechtenis verlengd van agent die aan onderzoek dodelijke huiszoeking in Lodelinsart wordt gelinkt

De raadkamer van Charleroi heeft de voorlopige hechtenis verlengd van de agent die wordt beschuldigd van bendevorming en gelinkt wordt aan het onderzoek dat leidde tot de huiszoeking in Lodelinsart waarbij een agent om het leven kwam. Dat heeft het parket van Charleroi donderdagavond gemeld, waarmee het berichtgeving van Sudinfo bevestigt. Ook drie anderen, die beschuldigd worden van drugshandel en bendevorming, moeten voorlopig in de cel blijven.

blg

Op 18 maart opende een verdachte bij een huiszoeking in Lodelinsart, een deelgemeente van Charleroi, van achter een deur het vuur op de speciale eenheden van de federale politie. Een 36-jarige politieman kwam om - net als de schutter - en twee anderen raakten gewond. De huiszoeking kwam er in een onderzoek naar de handel van drugs, wapens en voertuigen.

LEES OOK. Twee verdachten aangehouden voor bendevorming in dossier over dodelijke huiszoeking in Lodelinsart

Tegelijk met de huiszoeking werden drie politieagenten uit Charleroi opgepakt wegens onder meer valsheid in geschrifte, verduistering, schending van het beroepsgeheim, onrechtmatige raadpleging van een databank en inbreuken op de wapenwetgeving. Een van hen werd ook in verband gebracht met een hoofdrolspeler in het dossier dat leidde tot de huiszoeking: in dat dossier besliste de raadkamer nu dat die agent in de cel moet blijven. Volgens het parket heeft de agent geen contact gehad met de schutter om hem te waarschuwen voor de huiszoeking.

Nog vier anderen werden ook in staat van beschuldiging gesteld voor drugshandel en bendevorming. Drie van hen verschenen donderdagochtend voor de raadkamer. Ook hun voorlopige hechtenis werd verlengd.

LEES OOK. Vriendin neemt afscheid van doodgeschoten eliteagent Jonathan (36): “Ik voel geen woede, ik wist dat zoiets kon gebeuren”

LEES OOK. Indrukwekkende beelden: collega’s vormen erehaag van 750 meter voor begrafenis van doodgeschoten eliteagent Jonathan (36)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER