Onder andere scholen kwamen bomen planten in het brongebied van de Molenbeekvallei.© RR

Zilveren label voor meer dan vijf hectare aan nieuw bos in Boechout

Boechout -

Het Agentschap Natuur en Bos heeft bronzen, zilveren en gouden labels uitgedeeld aan steden en gemeenten die het meeste hectare aan bos hebben geplant. Met een plantactie in november heeft Boechout meer dan vijf hectare aan nieuw bos.

Vlaanderen wil vierduizend hectare aan nieuw bos planten. In 2019 begon het met deze uitdaging. Gemeenten en steden die goed op weg zijn om te helpen, krijgen een boslabel. Brons voor meer dan 2,5 hectare, zilver voor meer dan vijf hectare en goud voor meer dan tien hectare bos.

In Boechout ging het aantal hectare in november 2023 boven de vijf hectare. Het mocht na zijn vierde titel van Fietsgemeente van het jaar nu ook een zilveren boslabel in ontvangst nemen.

LEES OOK. Boechout is voor de vierde maal Fietsgemeente van het jaar: “We geven al jaren prioriteit aan de fiets”

Met plantacties in de Molenbeekbron in 2021 en 2023 kwamen er achtduizend bomen bij. “Dit wordt een plek waar onze kinderen en kleinkinderen tussen de bomen kunnen spelen en waar wij van de natuur genieten. Ik ben trots dat we dit als kleine gemeente hebben kunnen realiseren naast de grotere provincies en steden. We zoeken verder naar grote maar ook kleinere percelen”, zegt klimaatschepen Kris Swaegers (Groen-Gangmaker).

In 2022 plantte Aquafin langs de Borsbeeksesteenweg 1.281 bomen waardoor de teller op voor Boechout op 5,27 hectare nieuw bos staat. ( fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout