© NMBS immo

NMBS zet kantoorcomplexen aan Brussel-Zuid te koop

De NMBS zoekt een koper voor vier kantoorcomplexen aan het station Brussel-Zuid, goed voor 150.000 vierkante meter. Dat schrijft ‘De Tijd’ vrijdag. Normaal zou het consortium dat de nieuwe hoofdzetel van de spoorwegmaatschappij mag bouwen, de sites overnemen.

adb
Bron: BELGA

Het gaat om het complex ­France-Bara aan de Frankrijkstraat, het driehoekige kantoorgebouw Atrium op de Hallepoortlaan en de twee verbonden kantoorgebouwen Delta-Zennewater. Die staan te koop op de website van de spoorwegmaatschappij, onder ‘NMBS immo’.

Met de publieke verkoop­procedure maakt de NMBS een bocht: de herontwikkeling van de sites zou eerst gebeuren door een consortium met Besix, BPC/BPI (twee dochters van CFE) en Immobel. Dat groepje zal ook de nieuwe hoofdzetel van de spoormaatschappij bouwen aan de achterkant van het Zuidstation. De toekenning van die opdracht in 2020 was verbonden aan de overname van de vier sites, waarmee de NMBS haar hoofd­zetel deels wou financieren.

Het is onduidelijk waarom de deal aangepast is, maar volgens De Tijd lijkt het erop dat het consortium geen interesse meer heeft in de vier sites. Zo zijn de berekeningen uit 2020 niet realistisch meer door de fors gestegen bouw­kosten en de stilgevallen vastgoedmarkt.

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

© NMBS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER