VIDEO. Vrachtwagen verliest lading suikerbieten in Nederland: aanschuiven in Maaseik

Op de A2 bij Echt is een vrachtwagen gekanteld door een aanrijding met een aantal auto’s. De lading suikerbieten die hij vervoerde ligt verspreid over beide rijbanen. Hierdoor is de snelweg in beide richtingen afgesloten.

ddl, ppn, neac

Het ongeluk gebeurde rond half zeven. Meerdere auto’s raakten hierbij beschadigd.

Volgens de politie is er een gewonde gevallen en zou deze persoon bekneld zijn geraakt. Er is een traumahelikopter opgeroepen. Ook zijn verschillende brandweerkorpsen, ambulances en politiewagens uitgerukt.

Er wordt verwacht dat de overlast nog lang zal duren. Het bergen van de vrachtwagen en het repareren van schade aan lichtmasten en vangrail gaat nog uren duren. De rijbaan Maastricht - Eindhoven gaat daarom pas open “voor de avondspits”. De rijbaan de andere kant op, waar alleen bieten moeten worden opgeruimd, gaat “na de ochtendspits” weer open. Een precieze tijd is niet te geven.

Het verkeer is vastgelopen in beide richtingen. Het verkeer dat vaststaat wordt weggeleid Automobilisten zijn aangewezen op het regionale wegennet en moeten rekening houden met flinke vertraging. Het verkeer wordt omgeleid via de N276, de N296 en via België en Duitsland.

Daardoor was er hinder op de doorgangswegen van Kinrooi naar Maaseik, op de N78 en aan de Nederlandse grens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog een ongeluk

Ter hoogte van de gekantelde vrachtwagen is nog een ongeluk gebeurd in zuidelijke richting. Vijf auto’s zijn daar op elkaar gebotst. Of hierbij gewonden zijn gevallen is niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer