© jhm

Stroomstoring in Beringen en Leopoldsburg treft 5.000 huishoudens

Leopoldsburg/Beringen -

Dinsdagmiddag zijn ongeveer 5.000 gezinnen in Beringen en Leopoldsburg onverwacht getroffen door een stroomstoring. De stroomuitval begon rond 13.03 uur en werd veroorzaakt door graafwerkzaamheden in Beverlo, waarbij per ongeluk een middenspanningskabel werd geraakt.

Zahra Boufker

Volgens David Callens, woordvoerder van fluvius, werd de storing vrijwel direct aangepakt door technici ter plaatse. “Onze teams waren snel ter plekke om de situatie te beoordelen en hebben actie ondernomen om de stroomvoorziening te herstellen door het netwerk te herschakelen. Hierdoor hebben de meeste gezinnen slechts een half uur zonder elektriciteit gezeten”, zegt Callens. “De kabel was een middenspanningskabel, wat het iets complexer maakt om snel te repareren. Maar door ons snelle handelen konden we ervoor zorgen dat de overlast beperkt bleef.”

Fluvius was dinsdag rond 14.30 uur nog steeds bezig met het repareren van de beschadigde kabel. Later op de dag moet de oorspronkelijke configuratie van het netwerk hersteld zijn. “Zodra het defect volledig is verholpen, schakelen we terug over naar het hoofdnetwerk. Dit zal gebeuren zonder verdere onderbrekingen of hinder voor onze klanten”, verzekert Callens. “We hopen op begrip van de inwoners terwijl we werken aan een volledige oplossing.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer