Advocaat prins Laurent vraagt Kamervoorzitter zich te mogen verdedigen voor parlement over dotatie

De advocaat van prins Laurent heeft vrijdag een brief naar de voorzitter van de Kamer gestuurd om hem te vragen “de rechten van de verdediging na te leven” door de advocaat de mogelijkheid te geven “zich schriftelijk en mondeling te verdedigen” voor het parlement. Dit heeft de advocaat, Laurent Arnauts, aan Belga gezegd.

Het kabinet van premier Charles Michel maakte donderdag bekend dat de federale regering aan de Kamer zal voorstellen de dotatie van de jongere broer van koning Filip met 15 procent te verlagen in 2018. De verlaging is een sanctie na de omstreden deelname van de prins aan een receptie op de ambassade van China.

© Dries Luyten

LEES OOK. Advocaat prins Laurent reageert fors: “Sanctie is zonder voorafgaande en disproportioneel”

De dotatie zou met 46.000 euro verlaagd worden. Laurent Arnauts vindt die sanctie buiten proportie.

De advocaat vindt ook dat de rechten van de verdediging onvoldoende nageleefd werden. Hij kon pas donderdagavond kennisnemen van de argumenten waarmee de advocaat van de federale regering reageert op zijn inleidende memorie, die hij op 25 september indiende. Zo werd over een sanctie beslist zonder dat meester Arnauts op de advocaat van de regering kon repliceren.

De raadsman bekijkt de mogelijkheden om in beroep te gaan, maar wacht vooral op “de houding van het parlement”, dat het laatste woord heeft over de sanctie. Hij vraagt aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke de kans uitleg te geven aan het parlement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen