Vincent Kompany kondigt na elf (!) seizoenen vertrek aan bij Manchester City: “De tijd om te gaan is voor mij gekomen”

Vincent Kompany (33) vertrekt bij Manchester City. Dat kondigde onze landgenoot zelf aan via sociale media in een open brief, gericht aan de fans van de Citizens. De FA Cup-finale tegen Watford, die City gisteren met maar liefst 6-0 won, was Kompany’s laatste wedstrijd in het lichtblauwe shirt.

svar

“Community Shield-winnaars! Opeenvolgende League Cup-winnaars! Opeenvolgende Premier League-winnaars! FA Cup-winnaars!” De intro van Kompany’s open brief zegt alles. De centrale verdediger heeft er een lange en mooie reis opzitten met Manchester City. Maar na 11 seizoenen komt er een einde aan het partnerschap tussen de Rode Duivel en de kersverse Engelse kampioen en FA Cup-winnaar.

“We hebben net het einde gezien van een ongelooflijk seizoen, mijn 11de als een Blue”, schrijft Kompany. “Ik kan het niet geloven, maar het was ook mijn laatste als een Blue. Ik heb deze dag talloze keren verbeeld, het voelt al enkele jaren alsof het einde nabij is. Het voelt nog steeds niet echt. Manchester City heeft me alles gegeven, ik heb geprobeerd zo veel terug te geven als ik kon. Hoe vaak krijgt iemand de kans om zo’n belangrijk hoofdstuk af te sluiten op zo’n mooie manier, en dat bij een club met zo’n mooie geschiedenis en traditie? De tijd om te gaan is voor mij nu gekomen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik voel alleen maar dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor iedereen die mij gesteund heeft in deze heel bijzondere club. Ik herinner me mijn eerste dag net zo goed als mijn laatste. Ik herinner me de grenzeloze liefde van de mensen van Manchester. Ik zal nooit vergeten hoe trouw de City-supporters mij zijn gebleven in goede en vooral de minder goede tijden. Jullie hebben me geïnspireerd om nooit op te geven.”

Blauwe natie

“Sheikh Mansour (de eigenaar van Manchester City en haar zusterclubs, nvdr.) heeft mijn leven veranderd en dat van alle City-fans in de hele wereld. Ook daar zal ik altijd dankbaar voor blijven. Een blauwe natie is opgestaan en heeft de gevestigde orde uitgedaagd, wat ik fantastisch vind. City kan niet in betere handen zijn.”

“Het is een cliché, maar het klopt: zonder mijn ploegmaats zou ik niet staan waar ik nu sta. We hebben vele oorlogen uitgevochten, zij aan zij. Dus aan al die jongens, van de ploeg van 2008-2009 tot die van vandaag: ik ben jullie het een en ander verschuldigd, mannen! Een speciaal woordje ook voor Pep (Guardiola, de coach van City, nvdr.) en de staf: jullie zijn geweldig. Julie hebben me na elke tegenslag nog sterker laten terugkeren. Heel hard bedankt!”

© EPA-EFE

“Ik wil met dit bericht ook mijn liefde uitdrukken voor mijn gezin. Carla, Sienna, Sire en Kai: jullie zijn de enige “quadruple” die ertoe doet. Net als mijn vader (Pierre), (zus) Christel en (broer) François. Ik heb maar van een ding in mijn leven spijt. Ik had graag gehad dat mijn moeder in het Etihad-stadion had kunnen zitten en de City-liedjes had kunnen meezingen, naast mijn vrouw en kinderen. Ik had graag gehad dat ze me gelukkig had gezien, dat ze had gezien dat ik het spelletje kon spelen dat ik graag speel, bij de club waar ik van houd. Maar ik weet dat ze me altijd blijven volgen is.”

Lees hier de volledige brief:

Kompany was sinds 2008 actief bij Manchester City. Sinds de komst van de Rode Duivel is er veel veranderd bij de Sky Blues: waar ze voordien nog een echte middenmoter waren in de Premier League, werden ze in de voorbije 8 seizoenen liefst vier keer kampioen. Kompany won met Man City ook tweemaal de FA Cup en pakte ook vier League Cups en twee Community Shields. Vince The Prince droeg in totaal 360 keer het shirt van Manchester City: de zege in de FA Cup-finale tegen Watford van zaterdag bleek de allerlaatste keer.

Kompany begon zijn carrière in eigen land bij Anderlecht, waar hij feilloos de jeugdreeksen doorliep. Hij verliet de Belgische recordkampioen in 2006 voor Hamburger SV, waar hij twee seizoenen speelde. Ook de bestemming van de Rode Duivel is bekend: zo’n twee uur nadat hij zijn vertrek bij Man City aankondigde, maakte Kompany zelf bekend dat hij speler-trainer wordt van RSC Anderlecht. Een terugkeer naar het oude nest, dus!

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen