Direct naar artikelinhoud
Nieuws

VS waarschuwt wereldwijd voor mogelijke aanvallen tegen LGBTQI+-gemeenschap

De Brussels Pride vorig jaar.Beeld BELGA

De Verenigde Staten waarschuwen wereldwijd voor mogelijke aanvallen tegen personen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Dat schrijft VRT NWS. Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Amerikaanse burgers op om voorzichtig te zijn.

“Vanwege de kans op terroristische aanslagen, demonstraties of gewelddadige acties tegen Amerikaanse burgers en belangen, adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken Amerikaanse burgers in het buitenland om extra voorzichtig te zijn”, zo staat er op de website van het ministerie. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken is zich bewust van de toegenomen kans op geweld tegen LGBTQI+ personen en evenementen.” Het ministerie vraagt Amerikaanse burgers in het buitenland daarom om alert te zijn, bijvoorbeeld tijdens Pride-vieringen.

Op 1 juni start de Pride Month. Deze namiddag vindt ook de Brussels Pride plaats in de hoofdstad. Het Nationaal Crisiscentrum bevestigt aan VRT NWS dat het op de hoogte is van de waarschuwing van de Verenigde Staten. Na overleg met het OCAD is beslist om het dreigingsniveau niet te verhogen, er worden ook geen bijkomende maatregelen genomen. Op dit moment geldt in ons land niveau 3, wat betekent dat de dreiging ernstig is.

Vorig jaar kwamen in oktober nog twee Zweedse voetbalsupporters om het leven tijdens een terroristische aanslag in Brussel.