© AFP

Agent schiet drie mensen en hond dood voor hij zelf uit het leven stapt

Een Franse agent heeft zaterdagavond met zijn dienstwapen drie personen doodgeschoten, onder wie zijn schoonvader, evenals een hond. Hij verwondde bovendien zijn vrouw en twee familieleden van haar. Vervolgens doodde hij zichzelf.

rrln

Het incident vond rond 20.45 uur plaats in Sarcelles (in het arrondissement Val-d’Oise), nabij Parijs. Vermoedelijk ligt een familiaire kwestie ten grondslag aan het drama. De 31-jarige agent zou vlak voor de fatale schietpartij van zijn vrouw (25) te horen hebben gekregen dat zij wilde scheiden.

De agent had zaterdagavond afgesproken met zijn vrouw en spraken met elkaar in haar wagen. Vervolgens ging het mis. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk, maar de agent opende met zijn dienstwapen het vuur. De vrouw raakte zwaargewond. Twee vermoedelijke voorbijgangers werden wel dodelijk getroffen.

Vervolgens ging de agent de woning van zijn schoonouders binnen. Daar schoot hij op zijn schoonvader, -moeder en -zus. De eerstgenoemde werd dodelijk getroffen. De twee vrouwen raakten gewond. Eén van hen werd in het dijbeen geraakt. Ook de hond werd doodgeschoten. Daarna maakte de agent een einde aan zijn eigen leven.

Zelfdoding komt steeds meer voor bij Franse agenten. In 2017 hebben al ruim 60 agenten zich van het leven beroofd.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer