Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Nainggolan struikelt met Roma in halve finale Champions League

► Liverpool-speler James Milner gaat fel in duel met Radja Nainggolan.Beeld REUTERS

Zijn twee doelpunten op het einde konden de pijn niet verzachten. Radja Nainggolan: kwaad op zichzelf na die fout. Roma ligt uit de Champions League. Liverpool speelt op 26 mei de finale tegen Real Madrid.

Aan de ene hoekschopvlag: Simon Mignolet, opgetogen en applaudisserend. Belg nummer zes in de finale van de Champions League. Honderd meter verder: Radja Nainggolan, blik naar beneden. Ploegmaats kwamen hem troosten.

Naar aloude traditie had de huis-dj er vooraf de sfeer in gebracht. 'Roma, Roma, Roma.' De curva sud brulde luidkeels mee, net als de rest van het stadion. Andermaal dromend van een onvergetelijk feestje, zoals tegen Barcelona.

Helaas. De zaal was nog maar net volgelopen toen Nainggolan per ongeluk over de verlengkabel struikelde. Een kille stilte palmde het Stadio Olimpico in. Mané: 0-1. Een pass in niemandsland van onze landgenoot lag aan de basis. Moet je niet doen tegen dit Liverpool, met die drie voorin; Salah, Firmino en Mané.

Roma probeerde het wel, maar het was tegen beter weten in

Nainggolan wíst het nochtans. Twee weken terug haalde hij nog achteloos zijn schouders op toen het over City-Liverpool ging. "Ik was ervan overtuigd dat Liverpool ook daar ging winnen. Op de counter, hé." Een grijns volgde. Arme Radja. Uitgerekend hij, die in Engeland met twee assists ervoor gezorgd had dat de return nog een beetje spannend was. Welgeteld negen minuten duurde de hoop. Geen tweede mirakel.

Roma probeerde het wel, maar het was tegen beter weten in. Als niet iedereen absolute top is, dan is AS Roma een waardige deelnemer aan de Champions League. Niet meer, zeker niet minder.

Op geen enkel moment kwam de finale in zicht. Zelfs niet toen Nainggolan in het slot met een overhoekse knal 3-2 maakte en diep in blessuretijd zelfs 4-2

Nu, ook Liverpool is geen wereldploeg. Hun doelman slaat meer naar de bal dan dat hij er een vangt en hun defensie is allesbehalve een muur. Maar ach, als je voorin zo'n trio hebt. Mané zag zijn tweede van de avond knap gepakt door Alisson, waarna Wijnaldum het dan maar afmaakte. Opnieuw een weggeefdoelpunt trouwens.

Heel even klonk er opnieuw muziek door de zaal, toen Milner op het kwartier een bal van Lovren pardoes tegen zijn gezicht kreeg en er op die manier 1-1 van had gemaakt. Liverpool kwam nadien nog een aantal keer goed weg. El Shaarawy zag zijn afgeweken bal tegen de paal belanden, terwijl Dzeko onterecht werd afgevlagd voor buitenspel en daardoor een strafschop (en een rode kaart voor Karius) misliep. Op enthousiasme scoorde Dzeko wel nog de 2-2, maar op geen enkel moment kwam de finale in zicht. Zelfs niet toen Nainggolan in het slot met een overhoekse knal 3-2 maakte en diep in blessuretijd vanaf de stip zelfs 4-2. Vieren deed hij niet. Te ontgoocheld na die ongewone misser in het begin.

Mignolet wel naar Oekraïne

Op zijn volgekladde lijf komt er straks geen tattoo van de Champions League. The road to Kiev eindigt voor Nainggolan in de halve finales.

Mignolet mag straks wél zijn koffer pakken en naar Oekraïne reizen. Negen maanden nadat hij er met een penaltysave tegen Hoffenheim mee voor zorgde dat Liverpool naar de groepsfase mocht, kan de doelman in Kiev al wat acclimatiseren met het oog op het WK. Het mag dan vanaf de bank zijn, Mignolet zal genieten. Zeker van de drie voorin.