© Facebook/Liz Cooley

Ze overwon drie keer kanker en vertrok voor het eerst in jaren op reis. Daar kwam ze om het leven

Jarenlang had de Britse Liz Cooley (46) een harde strijd gevoerd tegen kanker. Een strijd die ze begin juli definitief gewonnen leek te hebben. Om dat te vieren vertrok ze voor het eerst in jaren op vakantie naar Turkije. Een reis waar ze met volle teugen van wou genieten. Maar daar besliste het lot anders over.

nadb

Twaalf jaar geleden begon de strijd van de moeder uit Leicester. De artsen hadden een gezwel gevonden aan haar keel, waardoor ze snel een operatie moest ondergaan.

Het werd het begin van een lange lijdensweg vol zware ingrepen en behandelingen. Twee keer herviel ze. Maar deze zomer werd ze eindelijk kankervrij verklaard.

Vakantie

Liz Cooley was dan ook dolgelukkig toen ze vorige maand met enkele familieleden voor twee weken naar Turkije vertrok. Ze was al zeker drie jaar niet op vakantie geweest.

Maar op de tweede dag liep het mis. Liz gleed uit in haar appartementje in Marmaris en stootte haar hoofd. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Daar stelden de dokters vast dat ze een hersenbloeding had.

Touroperator Thomas Cook nam meteen contact op met haar familie. “Ik kreeg een telefoontje van de vertegenwoordiger in Turkije”, zegt zus Jill (56). “Ik mocht met drie van onze broers en zussen gratis naar Turkije vliegen om bij Liz te zijn. De artsen deden echt alles om haar te redden, maar ze kwam niet meer bij bewustzijn.”

Stom ongeval

De vrouw werd nog gerepatrieerd naar Groot-Brittannië, waar ze uiteindelijk overleed. Op 30 augustus zal Liz begraven worden.

“Het is vreselijk om haar zo te moeten verliezen”, aldus Jill. “Ze was erin geslaagd om de kanker het hoofd te bieden en dan dit. Een stom ongeval dat niets met haar ziekte te maken had. Ze was de jongste van acht kinderen en we kwamen allemaal heel goed overeen. Vorig jaar verloren we ook al onze broer David, wat het allemaal nog erger maakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER