© jb

Jong Talent met (buitengewone) getalenteerde jongeren

Zaterdagavond 24 maart staat in het teken van muzikaal Jong Talent. Daar horen ook de jongeren met een beperking bij die in de gemeentelijke Academie voor Muziek en woord les volgen.

Jan Boey

Jong Talent' is te zien en vooral te beluisteren in de Boomse schouwburg CC De Steiger vanaf 20u. "Het is juist dat een deel van onze leerlingen van het Buitengewoon MuziekAtelier ook meewerken. Deze jongeren met een beperking uit een brede regio gaan met veel enthousiasme en overtuiging heel rechtstreeks uiting geven aan hun muzikaal gevoel", legt directeur Frans Tielemans uit. Een tiental onder hen tonen hun kunnen op piano, marimba, zang en verschillende slagwerkinstrumenten.

Tevens kan u getuigen zijn van enkele getalenteerde studenten klarinet, piano en viool. Zij brengen een gevarieerd programma waar zowel solistisch als in samenspelverband gemusiceerd wordt. In deze editie 'Jonge Talenten' ook twee mensen uit het lerarenteam, Iris Verbeeck en Stijn Vanderhoeft. Zij brengen werk op twee marimba’s. "Op deze avond krijgen acht leerlingen evenveel gemeentelijke medailles. Het gaat om leerlingen die vorig schooljaar tijdens de eindproeven het beste resultaat behaalden en zich in hun discipline heel verdienstelijk hebben gemaakt".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER