Dan toch weer Anderlecht? Paars-witte vrouwen worden alleen leider na late winning goal in topper tegen OHL

Anderlecht heeft zaterdagmiddag een cruciale zege behaald in de strijd om de landstitel in de Lotto Super League. De Brusselse voetbalsters wonnen dankzij een doelpunt in de absolute slotfase met 0-1 van directe titelconcurrent OHL en zijn nu alleen leider in de stand. Met nog drie speeldagen voor de boeg in de play-offs staat Anderlecht (38 punten) drie punten voor op de Leuvense ploeg.

Raf Hermans
Bron: BELGA

Beide ploegen voetbalden in Leuven moeilijk kansen bij elkaar. OHL leek nog aangeslagen van de midweekse bekernederlaag tegen Club Brugge, Anderlecht kwam eveneens inspiratieloos voor de dag. De beste kans voor de pauze viel te beurt aan de bezoekers, maar Anderlecht-aanvalster Jacobs mikte haar poging te zwak in de handen van OHL-doelvrouw Lammertijn.

OHL en Anderlecht kregen ook na de pauze de brilscore lange tijd niet van het scorebord, maar in het absolute slot kreeg de partij alsnog een winnaar. Dankzij invalsters Ouzraoui en Minnaert (90’), die een intikker scoorde, greep Anderlecht drie cruciale punten in de titelstrijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Elders haalde Club Brugge het met 0-2 op het veld van Gent. De kersverse bekerwinnaar blijft ondanks de zege in de stand wel op de voorlaatste plaats staan met 21 punten. Gent is vierde met 22 stuks.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer