Deze dubbelganger van Bart De Wever wordt lijsttrekker van de partij… ‘BDW’

Wat begon als een grap, wordt min of meer ernst. Op zijn nieuwjaarsreceptie maakt Geert Beullens zondag bekend dat hij lijsttrekker wordt van de partij ‘BDW’.

DOMINIQUE PIEDFORT

Geert Beullens bezoekt al een jaar lang allerlei evenementen in Antwerpen. Als een soort dubbelganger van Bart De Wever zorgt dat vaak voor hilariteit. Maar nu stapt hij echt de politiek in.

“Ik speelde al langer met het idee om op te komen. Maar ik wilde het politieke landschap niet verstoren. Stel je voor dat het op een paar procentjes aankomt, je weet maar nooit. Maar de laatste tijd was die Antwerpse politiek sowieso een klucht aan het worden, waarom dan niet? En ik denk dat de kaarten nu sowieso al verdeeld zijn. Dan wil ik graag bijdragen aan die sfeer. Want ik wil de schijnburgemeester van iedereen zijn. BDW staat officieel voor Burger Democratisch Welzijn. Dat zegt niets en alles tegelijk. Je mag daar ook Bier Drank en Wijven van maken.”

Wie weet zorgt BDW wel voor verwarring in het stemhokje, dat zou zomaar kunnen. “Daar heb ik zelf ook al aan gedacht, ja. (lacht uitbundig) Maar als er mensen zijn die denken dat Bart De Wever uit de N-VA is gestapt en zijn eigen partij is begonnen, dan denk ik dat ze politiek wel erg wereldvreemd zijn. Daarom zijn ze ook welkom bij mij.”

Even serieus nu. Of tenminste een poging tot. Wat is het partijprogramma van BDW misschien? “Ik wil van Antwerpen de meest welvarende stad ooit maken, een stadsstaat die van Dubai een boerendorp maakt. Niemand betaalt nog belastingen en krijgt een royaal leefloon. Hoe? Na de verkiezingen wil ik via een referendum de republiek Antwerpen uitroepen. De inkomsten van de haven zijn dan alleen voor de stad. En in de stad zullen themawijken komen. Antwerpen wordt dan een mix van Disneyland en de Efteling. Linkeroever moet de pleisterplaats worden voor de Japanse toeristen. En van Borgerhout maken we een grote bioboerderij, een groot Bokrijk eigenlijk. Ringland laten we vollopen met water. Allemaal om toeristen te lokken voor een strandvakantie. En in de historische binnenstad komen de middeleeuwen echt terug: de mensen zullen er zich dus naar moeten kleden.” Niet iedereen kan lachen met de strapatsen van BDW. Zijn Facebookpagina werd een paar keer geblokkeerd. Ontvangt hij nog altijd tegenwind? “Dat is gebeterd. Ik probeer nu vooral duidelijk te maken dat ik een schijnburgemeester ben, dat BDW een typetje is.”

Slotvraag: wie zal er verder nog op de lijst staan? “Daar zullen een paar verrassende namen tussen zitten. Maar ik ga die nog niet verklappen. Tom Meeuws heb ik ook gevraagd, ik weet nog niet of die zal toehappen.”

Nieuwjaarsreceptie BDW, zondag om 14 uur in café Maurice en Dietrick op de Grote Markt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER