Zus van Jackie Kennedy op 85-jarige leeftijd overleden

Lee Radziwill, de jongere zus van voormalige Amerikaans first lady Jacqueline Kennedy, is op haar 85e overleden in haar geboorteplaats New York. Ze is vrijdag in haar appartement vredig ingeslapen, meldde haar familie zaterdag in een mededeling via CNN.

Radziwill werd zelfs op hoge leeftijd beschouwd als een stijlicoon vanwege haar elegantie. Het magazine van de “New York Times” wijdde in 2013 nog een coverstory aan haar. “Ik ben op dit punt in mijn leven helemaal tevreden. Ik heb zoveel fascinerende dingen gedaan”, zei ze toen.

Radziwill werd in 1933 in New York geboren als Caroline Lee Bouvier. De voormalige schoonzus van president John Kennedy was kort actrice, interieurarchitecte en public relations-medewerker van modeontwerper Giorgio Armani. Maar ze blijft vooral bekend om haar veronderstelde rivaliteit met haar oudere zus en als “fashionista” avant la lettre.

Radziwill zat vaak op de eerste rij van modeshows en stond te boek als een elegante en mondaine vrouw. Ze was onder meer bevriend met schilder Andy Warhol en schrijver Truman Capote en trouwde drie keer. Haar tweede huwelijk was met de Poolse prins Stanislaw Radziwill, met wie ze twee kinderen kreeg, en wiens naam ze behield. Haar laatste echtgenoot, van wie ze ook scheidde, was regisseur en choreograaf Herbert Ross (“Funny Lady”, “Footloose” ...).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER