Themabeeld.© Shutterstock

Vrouw zet valse zoekertjes van puppy’s, festivaltickets en auto online en licht zo verschillende kopers op

Tongeren -

Een vrouw die tal van mensen online oplichtte, riskeert een celstraf van 15 maanden met uitstel. Ze bood haar auto, festivaltickets en zelfs puppy’s te koop aan, maar na de betaling kregen de kopers niets te zien. Haar excuses daarvoor waren heel verregaand.

Shauni Deferm

De vrouw stuurde haar raadsman naar de Tongerse rechtbank, maar zelf bleef ze liever thuis. “Wat is de reden deze keer? Is ze ziek? Heeft ze Covid? Of zijn haar kinderen of partner dood?”, klonk het hard bij de Tongerse rechter. Hij refereerde daarmee naar de tientallen verregaande excuses die de vrouw eerder al gebruikte om de oplichtingen te kunnen plegen en slachtoffers duizenden euro’s armer te maken.

Dochter overleden

De vrouw plaatste tal van valse zoekertjes op tweedehandswebsites en lokte kopers door te onderhandelen over de prijs. Ze bood onder een valse naam en met verschillende accounts onder andere festivaltickets aan voor 900 euro, een jacuzzi voor 3.000 euro en ze zette een Audi A4 te koop voor 12.000 euro. Wanneer de goederen verkocht waren en er voorschotten werden betaald, haakte ze af. “Ze had altijd excuses. Dan was haar kindje ziek en vervolgens zei ze dat het kind in het ziekenhuis lag”, vertelde de man, die hoopte naar een festival te kunnen gaan, maar zijn tickets nooit zag toekomen. Een terugbetaling van zijn centen bleef ook uit.

De advocate van het koppel dat een tweedehandse jacuzzi bij de vrouw kocht, had het over nog ergere excuses. “Ze beloofde eerst dat haar man de jacuzzi zou leveren met de vrachtwagen, maar dat gebeurde niet. Nadien had ze het excuus dat ze ziek was. En nog even later zei ze zelfs dat haar dochter was overleden”, aldus Louisa Van Looy. De vrouw bood buiten de goederen ook puppy’s aan. “Je kan het zo gek niet bedenken”, klonk het nog. Tot slot werd ook haar huurbaas opgelicht met een vals attest over de terugbetaling van de huurwaarborg.

Ziekelijk

De Tongerse procureur eist een celstraf van vijftien maanden met probatieuitstel en een geldboete van 1.200 euro. “Ze heeft een ziekelijke neiging om te liegen. Ze is zelf in een put van schulden terechtgekomen met tal van slachtoffers en een grote financiële kater tot gevolg”, klonk het.

Haar advocate, meester Stefanie Geraerts, vraagt de opschorting en wijst de rechter op de moeilijke situatie van de vrouw. Zo zou de moeder van haar cliënte voor de grote financiële problemen gezorgd hebben omdat ze haar dochter liet opdraaien voor haar gokverslaving. “De put was zo diep dat die niet meer te dempen viel met gewone arbeid. Daarom heeft ze de feiten gepleegd.”

Vonnis volgt op 14 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer