Met Magnus tekent Tom Barman een derde keer present op Live is Live. Links: Absynthe Minded.© DBA/Thomas Geuens/Fotomontage GVA

Live is Live maakt affiche compleet: Tom Barman reanimeert Magnus en ook Absynthe Minded speelt op Linkeroever

Met tien nieuwe acts, overwegend op het Dageraadpodium, is de affiche van Live is Live compleet. Dankzij Magnus tekent Tom Barman voor de derde keer present op het festival.

Editors, The National of The Smashing Pumpkins: de headliners van de derde editie van Live is Live, van 28 tot 30 juni aan de Middenvijver op Linkeroever, zijn niet min. Trombone Shorty & Orleans Avenue en Absynthe Minded werden op zaterdag nog toegevoegd aan het programma op het hoofdpodium.

Absynthe Minded© Thomas Geuens

Tussen de sets op het hoofdpodium spelen nu ook weer artiesten op het intiemere Dageraadpodium. Ruti Olajugbagbe die in 2018 The voice UK won krijgt er op vrijdag het gezelschap van de Schotse singer-songwriter Jacon Alon. Op zaterdag is Tom Barman er te vinden met het danceproject Magnus. Zo tekent de dEUS-frontman voor de derde keer present op Live is Live: na een passage tijdens de eerste editie van het festival in Zeebrugge in 2022, was hij er vorig jaar met dEUS ook bij op Linkeroever. De band cureerde toen zelfs een festivaldag.

Comeback

Barmans danceproject met dj, producer en vriend C.J. Bolland hield er in 2017 mee op, maar kondigde onlangs een comeback aan voor de twintigste verjaardag van hun debuutplaat The body gave you everything. “We brengen het album opnieuw uit, aangevuld met liveopnames en remixes, en gaan ook dj-sets spelen op festivals”, aldus Barman toen.

“Kiezen tussen de concerten op de twee podia hoeft niet. De sets zullen nooit overlappen. Nu ook de timing er is, kan het plannen beginnen”

Ine De Jonge

Live is Live

Ook nieuwe belofte Iskander Moon vindt op zaterdag de weg naar het Dageraadpodium, net als Charlotte & Reinhard. Op zondag bloeien jonge talenten Gavin James, Emmy d’Arc en Frankie Frame er open. “Kiezen tussen de concerten op de twee podia hoeft niet”, zegt Ine De Jonge van Live is Live. “De sets zullen nooit overlappen. Nu ook de timing er is, kan het plannen beginnen.”

Live is Live, van 28 tot 30 juni, Middenvijver, Antwerpen, www.liveislive.be

 (id, dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER