© ATV

Arenberg-programmator Jef Staes (56) overleden: “Merci Jef, voor alles”

Antwerpen -

Jef Staes, bijna twintig jaar programmator van de Arenberg is op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Op 26 mei vindt in ‘zijn’ cultuurhuis Kunst van het Kankeren plaats, een benefiet voor Kom op tegen Kanker dat hij zelf heeft georganiseerd.

Jan Stassijns

Jef Staes (56) groeide op in Merksem als zoon van auteur Guido Staes. In Antwerpen is hij bekend als programmator van de Arenberg, al bijna twintig jaar lang. In oktober vorig jaar werd bij Staes een zeldzame kanker vastgesteld. Hij overleed zondag aan de gevolgen van die vreselijke ziekte.

LEES OOK. Jef Staes, Arenberg-programmator en kAnkerman, organiseert benefiet KOTK: “Het helpt om met je ziekte naar buiten te komen”

Sinds zijn diagnose had Staes zich een nieuwe alter ego aangemeten: kAnkerman. Het hielp hem om via kunst met zijn ziekte om te gaan. Van daaruit is Kunst van het Kankeren ontstaan, een benefiet voor Kom op tegen Kanker dat zondag 26 mei plaatsvindt in de Arenberg. Het Zesde Metaal, Mauro Pawlowski, Alex Agnew, Jeroen Leenders of Michael Van Peel,... Het zijn maar enkele namen die op het podium zullen staan om geld in te zamelen. “Als ik één ding geleerd heb over brede maatschappelijke problemen, is het wel dat humor vaak de beste manier is om ermee om te gaan”, zei hij daarover in maart dit jaar in Gazet van Antwerpen. “Ik maak ook vaak grapjes met wie er bij mij op bezoek komt. Bezoekers hebben vaak meer de nood om gerustgesteld te worden dan de patiënt zelf.”

De Arenberg reageerde online op het overlijden van hun geliefde collega: “Lieve Jef”, begint het afscheid. “Hoe krijg je in woorden geschreven welke leegte jij bij ons, bij Arenberg, achterlaat. Jij schrijft normaal de woorden die ertoe doen. We missen je in de grote en kleine dingen des Arenbergs. Onze gedachten gaan uit naar je prachtige familie en vrienden. We zullen hen in jouw Arenberg blijven omarmen. Safe travels, lieve man!”

www.komoptegenkanker.be/acties/kunst-van-het-kankeren
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV