zaterdag 17 maart 2018 - Goesting
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Molwatcher Sam

“Levend begraven worden, was niets voor mij geweest”

Het officiële startschot van ‘De Mol’ wordt pas op 25 maart gegeven, maar zondag blikken Gilles Van Bouwel en Frances Lefebure al vooruit in de eerste aflevering van ‘Café De Mol’ én worden de nieuwe kandidaten voorgesteld. “Samen met de andere kandidaten van vorig jaar heb ik het gevoel dat we nu vervangen worden”, vertelt Sam die enthousiast aan de slag gaat als Molwatcher. “Want je ziet alle nieuwe opdrachten en wil daar gewoon terug zelf staan.”

In de trailer is te zien hoe Gilles de nieuwe kandidaten in Mexico begroet. Alleen zijn zij levend begraven. Had je dat ook graag ondergaan?

“Nee, dat hadden ze bij mij echt niet moeten doen! Geef mij maar een start zoals die van vorig jaar. Die was spannend genoeg.”

Heb je nog veel contact met de anderen van vorig jaar?

“We hebben een WhatsApp-groepje dat 24/7 draait. Vanochtend had ik bij het opstaan weer 80 nieuwe berichten. Het is niet normaal hoe hecht je wordt tijdens ‘De Mol’. Op drie weken tijd kom je zoveel te weten over elkaar, terwijl je daar in normale omstandigheden jaren voor nodig zou hebben. We hebben ook afgesproken om het nieuwe seizoen zo veel mogelijk samen te bekijken.”

Daarvoor zal je vanaf volgende week je zondagavonden moeten vrijhouden.

“Die wissel naar zondag komt voor mij goed uit, want maandag is mijn vrije dag.” (lacht)

Ga je als voormalig deelnemer op een andere manier kijken?

“Het zal sowieso een andere kijkervaring zijn, want ik weet nu hoe het programma gemaakt wordt. Maar ik denk niet dat het mij zal helpen om De Mol te ontmaskeren. Op televisie komen vooral de opdrachten in beeld en dan gedraagt iedereen zich toch net iets anders. Zo dacht bijna niemand van ons dat Annelies De Mol kon zijn, maar door de manier waarop zij opdrachten speelde was ze wel verdacht bij de kijkers.” (nco)

‘Café De Mol’, VIER, zondag, 21.25 uur

Vlaanderen leerde Sam Breemans (25) uit Hamont-Achel vorig jaar kennen als de Limburger die even goed ‘Shosholoza’ kon zingen als de Zuid-Afrikanen. Dit jaar speurt hij voor HBvL naar De Mol. Hier leest u zijn wekelijks verslag.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws