© AP

Even geen wedstrijden meer: Yanina Wickmayer drukt pauzeknop in “om lichaam voldoende tijd te geven om te genezen”

Yanina Wickmayer (WTA 88) zal een tijdje geen officiële tenniswedstrijden afwerken. Ze drukt de pauzeknop in om haar lichaam voldoende tijd te geven om volledig te genezen. Dat heeft de 34-jarige Wickmayer, onder meer op de sukkel met de rug, zaterdag op sociale media gemeld.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

“Zoals jullie weten is mijn lichaam dit jaar nog niet echt fit en gezond geweest”, steekt Wickmayer van wal in een geschreven boodschap op sociale media. “Ik heb er de afgelopen maanden alles aan gedaan om de pijn van mijn rug onder controle te houden en pijnvrij op de baan te kunnen staan, maar mijn lichaam laat dit jammer genoeg niet toe. De uitdagingen, zware trainingen en matchen winnen op karakter zijn altijd mijn motivatie geweest en de reden waarom ik zoveel hou van deze sport. Die persoon niet kunnen zijn op de baan doet pijn.”

Wickmayer laat weten dat ze daarom een stapje terugzet. “Dit om mijn lichaam voldoende tijd te geven om te genezen en opnieuw sterk te worden zodat ik terug mezelf kan zijn op de baan. Ik ben als mama teruggekomen om dit tennis-hoofdstuk op mijn manier te beëindigen, dus jullie kunnen op mij en mijn doorzettingsvermogen rekenen dat ik er alles aan ga doen om nog een mooi laatste hoofdstuk te schrijven!”, besluit Wickmayer optimistisch.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis