Belga
Volledig scherm
© Belga

RVA ziet meer dan helft onterecht uitgekeerde uitkeringen nooit terug

BinnenlandEr moet nog voor 290 miljoen euro aan allerlei onterecht uitbetaalde uitkeringen terugvloeien naar de RVA. Maar de overheid gaat er van uit dat ze daar maar 123 miljoen euro van zal terugzien. Dat blijkt uit het jaarverslag.

49 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Veel van het achterstallige geld dat terug gevorderd wordt heeft niets te zien met fraude. Maar met administratie. Zoals nog niet alle gegevens die bekend zijn op het ogenblik dat men werkloos wordt en een uitkering krijgt.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Indien die asociale fraudeurs die er niet mee zitten om hun belastingbetalende medemens te bestelen niet kunnen terugbetalen moet men maar gans hun inboedel in beslag nemen om zoveel mogelijk te recupereren en ze uitsluiten van enige sociale hulp. Met deze stok achter de deur zullen er veel minder kandidaat fraudeurs zijn.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    @ jean-pierre rejek. Wat dan ? OCMW . Of uit stelen gaan ? Deurwaarder sturen lost ook niets op. dan worden de schulden enkel groter. Nog wat gevangenissen bijbouwen dan. En wat denk je van de 700 miljoen Euro waar Belgie recht op heeft maar die de minister weigert terug te vorderen van de bedrijven die deze ten onrechte ontvingen . Wat met de miljarden die de bedrijven ontdoken hebben ? Oei die simpele werkloze aanpakken. Dat is het gemakkelijkste prooi
  • eric loyens

    6 jaar geleden
    Mischien eens horen hoeveel deze overheid terug vorderd van de bedrijven en zelfstandige die jaarlijk voor 75 miljard frauderen
  • Karin Schevernels

    6 jaar geleden
    Is dat zo moeilijk om afhoudingen van huidige uitkering te doen?Via belastingen kan ook want ken gevallen die ondanks ze niet werken toch terugkrijgen van belastingen.Begrijpe wie begrijpen kan!!