belga
Volledig scherm
© belga

Ook eerste schooldag voor Emmanuel

Kessel-Lo (Leuven)Koningin Mathilde heeft vandaag prins Emmanuel (11) naar de Eurekaschool gebracht in Kessel-Lo (Leuven).

  1. Spaanse koningin Sofía belandt in het ziekenhuis, maar bezoek van echtgenoot Juan Carlos hoeft ze niet te verwachten
    PREMIUM
    royalty

    Spaanse koningin Sofía belandt in het ziekenhuis, maar bezoek van echtgenoot Juan Carlos hoeft ze niet te verwachten

    Decennialang is ze bedrogen en vernederd door haar echtgenoot, de Spaanse oud-koning Juan Carlos (86), bijgenaamd “de man met 5.000 minnaressen”. En nu ze in het ziekenhuis ligt, moet ze ook niet rekenen op een bezoek van hem. Koningin Sofía (85) heeft geleerd op zichzelf te leven, ten dienste van het koningshuis. Toch lijkt er sprake van een ‘hernieuwde harmonie’, klinkt het bij Spaanse royaltyexperts. “Ze had alle redenen om te scheiden, maar bleef hem toch trouw.”
  2. Afgeschaft door haar grootmoeder, maar prinses Amalia gaat toch diep door de knieën voor Spaans koningspaar
    royalty

    Afgeschaft door haar grootmoe­der, maar prinses Amalia gaat toch diep door de knieën voor Spaans konings­paar

    De Nederlandse prinses Amalia (20) maakte twee onvervalste reverences voor de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia bij het afsluitende onderdeel van hun staatsbezoek aan Nederland. Aan het einde van het eerste staatsbezoek waarbij Amalia een rol had, maakte ze kniebuigingen voor het Spaanse koningspaar, dat hoger in rang staat dan zij. Over die eerste rol bij een staatsbezoek zei de prinses ‘ontzettend genoten’ te hebben. “Erg dierbaar om dit met m’n ouders te kunnen doen.”
    Amsterdam