Sport Atletiek

Geweldig nieuws: Julien Watrin viert comeback vier maanden nadat teelbalkanker werd vastgesteld

De Belgische atleet Julien Watrin (31), gespecialiseerd in de sprint en 400m horden, stond zondag weer op de piste in competitieverband. Straf, want begin dit jaar kreeg hij te horen dat hij teelbalkanker heeft. In een interclubwedstrijd werd hij tweede.

Sam Vergauwen

Watrin kwam zondag voor het eerst sinds de Memorial Van Damme opnieuw in actie. Door de kanker moest de atleet een kruis maken over de Olympische Spelen in Parijs. In tussentijd kreeg de Belg chemotherapie, waardoor hij volledig kaal werd. Maar die chemokuur slaat duidelijk aan, want uit recente onderzoeken blijkt dat de kankercellen opnieuw in aantal afnemen. Watrin was dus sterk genoeg om te sprinten.

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij werd uiteindelijk knap tweede met een tijd van 10 seconden en 85 honderdsten. Later die dag liep Watrin ook de 4x100m van zijn club AC Dampicourt. Daar deed hij 42 seconden en 62 honderdsten over. Hij is zelf enorm blij met zijn terugkeer, dat liet hij weten bij Le Soir. “Het was leuk om weer de realiteit van een atletiekcompetitie te ervaren. Het was ook wat surrealistisch, want een tijdje geleden had ik gedacht dat ik een jaar lang geen wedstrijden zou kunnen lopen.”

Watrin (archiefbeeld).© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer