© Bert Provoost

Drukte in raadzaal: half Heist lijkt present op voorstelling 'EénHeist'

De Heistse gemeenteraad van dinsdag 12 december is gestart met enkele belangrijke punten rond het project 'EénHeist'. Daarbij worden OCMW en gemeente vanaf 1 februari samengevoegd tot één geheel. Voor de goedkeuring van dat punt waren uitzonderlijk ook de OCMW-raadsleden present. Ze kregen een plaatsje in het midden van het gebruikelijke vierkant waarin de gemeenteraadsleden zetelen. Daardoor was het uitzonderlijk druk in de raadzaal, alsof half Heist present was.

Bert Provoost

Die samenvoeging van de twee entiteiten houdt heel wat voorbereidingen in. Zo werd voorbereidend werk verricht door een competentiewoordenboek op te stellen, net als functiekaarten, een evaluatiecyclus, een personeelsformatie en een beheersovereenkomst tussen gemeente en OCMW. Er werd ook een managementteam samengesteld en een arbeidsreglement opgesteld. Al de elementen werden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Een concreet gevolg is ook dat de huidige secretaris van de gemeente Hans Welters voortaan algemeen directeur wordt van de organsiatie. Isabelle Sterckx, huidig secretaris van het OCMW, wordt adjunct-directeur.

De eengemaakte organisatie zal 514 voltijdse werknemers tellen, goed voor 612 mensen die zullen werken voor EénHeist. In januari zal het personeel meer gedetailleerd uitleg krijgen over de veranderingen en eventuele persoonlijke gevolgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER