EPA
Volledig scherm
© EPA

NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen

Spoorwegmaatschappij NMBS is gestart met de aankoop van duizenden smartwatches, tablets en smartphones. Volgens de maatschappij wordt daarmee verder ingezet op digitalisering. Concreet moeten de smartwatches de treinen stipter laten rijden.

41 reacties

  • Jean Pollet

    6 jaar geleden
    sommige uurwerken op de perrons geven niet dezelfde aanduiding ( zelf meegemaakt in Antwerpen C 1min )
  • roger casteleyn

    6 jaar geleden
    En welke vakbondsbons heeft daar een percentje op gekregen?
  • Jan Metdepette

    6 jaar geleden
    “Tot op de seconde.” Laat me niet lachen!
  • marcus bastiaensens

    6 jaar geleden
    Evaluatie aub na 6 maanden. En indien geen resultaat enkele ontslagen aub zoals in een normaal bedrijf.
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    DE OPLOSSING VAN NMBS. Denken jullie met op een smartwatch te kijken dat de trein op tijd zal zijn? Hoeveel centen ( onze centen) gaat men daar nu nog inpompen? Wanneer gaat het volk dat eindelijk eens beu worden al die verspilling? Doe eens iets voor de gepensioneerden die het rusthuis niet kunnen betalen!
  1. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    15

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.