dinsdag 20 maart 2018 - Goesting
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Peter Van De Velde zoals we hem zullen zien in ‘Thuis’. vrt

Soap

Onze TV-tip: ‘Thuis’
Eén - 20.10u

Piet Piraat meert aan in ‘Thuis’

‘Thuis’ krijgt er vanavond een nieuw gezicht bij. Peter Van De Velde, bekend van ‘Piet Piraat’ en een pak musicals, duikt voor het eerst op als zwemcoach Jacques. “Ik viel haast van mijn stoel toen ze mij belden.”

Peter Van De Velde (51) draait al dik twintig jaar mee in de Vlaamse televisie- en theaterwereld. Vanavond debuteert hij in ‘Thuis’. “Jacques Pieters is de zwemcoach van Joren (Mathieu Carpentier)”, zegt Peter. Ooit was hij zelf zwemkampioen en won hij vele prijzen. Toen zijn actieve carrière erop zat, besloot hij jonge talenten te gaan coachen. Hij ziet potentieel in Joren en wil ver met hem gaan. Hij schrijft hem zelfs in voor een kampioenschap.”

Zelf maakte Jacques ook al wat mee. Zo verloor hij een aantal jaren geleden zijn vrouw en voedt hij zijn tienerzoon Maarten alleen op. “Die persoonlijke verhaallijn zal later wat meer aandacht krijgen. Jacques zal heel geleidelijk in het verhaal komen. Ik had op 3 januari mijn eerste opnames op locatie, maar pas enkele dagen geleden had ik mijn eerste studio-opname. In het begin ga je mij nog niet dagelijks zien.” Voor Van De Velde heeft ‘Thuis’ een nostalgisch kantje. “We nemen op in dezelfde studio waar ik van 1998 tot 2003 heb geacteerd in ‘Wittekerke’. Ik ken dat gebouw als mijn broekzak.”

Blijven vragen

Van De Velde was recent ook te zien als René Kroneborg in ‘Salamander’. “Plots kreeg ik een telefoontje voor die rol. Ik moest zelfs geen auditie doen. Heel fijn om zo’n prestigereeks te mogen meemaken. Komt het door Salamander dat ze mij bij ‘Thuis’ hebben opgemerkt? Ik weet het niet. Maar plots kom ik weer veel op televisie.” 

“Het is ook niet de eerste keer dat ze mij hebben gevraagd”, herinnert Van De Velde zich. “Eerder kwamen de makers vragen of ik een screentest wou doen voor een ander personage. Maar het paste niet in mijn agenda.” Voor de rol van Jacques Pieters kwam Peter opnieuw in aanmerking. “Ik viel haast van mijn stoel toen ze belden, maar ik vind het een eer dat ze je vragen voor een serie die al bijna een kwarteeuw bestaat en elke dag 1,3 miljoen kijkers trekt. Het is vrij snel gegaan. Enkele weken na het eerste contact stond ik al op de set.” 

Water bij de wijn

Deze keer lukte een samenwerking wel. “Al was het puzzelen met onze agenda’s niet evident. Ik werk al sinds begin jaren 2000 voor Studio 100 en ben daar geregeld nodig. Zowel Studio 100 als de VRT hebben water bij de wijn moeten doen om deze rol in ‘Thuis’ praktisch mogelijk te maken. Anders kwamen we er niet uit.” 

Als we horen waarmee Peter allemaal bezig is, begrijpen we dat hij niet zomaar ja kon zeggen op het voorstel van ‘Thuis’. “Ik speel in een theaterstuk van Ruud De Ridder. Dat is vooral in de weekends. Begin april starten de opnames van  ‘Nachtwacht’ voor Ketnet. Dat moet ik met ‘Thuis’ combineren. En vanaf augustus starten de repetities voor de spektakelmusical ‘40-45’, waarin ook ‘Thuis’-collega Marleen Merckx meedoet. Dat is zes dagen op zeven repeteren van 10 tot 18 uur. In die periode zal ik me enkel op die musical focussen. Het is zeer aangenaam om theater met televisie te kunnen afwisselen, en bovendien telkens totaal andere personages te mogen neerzetten.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws