© EPA-EFE

Britse fans van Taylor Swift massaal slachtoffer van oplichting met tickets

De recordtournee van de Amerikaanse popster Taylor Swift leidt in het Verenigd Koninkrijk tot massale frauduleuze tickethandel. Britse fans zijn waarschijnlijk al voor meer dan een miljoen pond opgelicht op sociale media, zo heeft een grote Britse bank woensdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Lloyds Bank stuurde een “dringende waarschuwing” uit over de massale ticketfraude voor de concertenreeks van Taylor Swift. Meer dan 600 klanten van de bank meldden sinds het begin van de ticketverkoop in juli vorig jaar dat ze opgelicht werden. Gemiddeld verliezen slachtoffers 332 pond (389 euro), al raakten sommige fans ook meer dan 1.000 pond (1.117 euro) kwijt. Die cijfers liggen volgens Lloyds Bank veel hoger dan bij andere artiesten.

Aangezien de tot maart bijgewerkte cijfers alleen gebaseerd zijn op data van Lloyds Bank-klanten, zijn over het hele Verenigd Koninkrijk vermoedelijk zeker 3.000 mensen slachtoffer geworden van ticketfraude. De bank schat dat ‘swifties’ al voor meer dan een miljoen pond (1,17 miljoen euro) opgelicht werden.

Meer dan 90 procent van de gevallen beginnen met valse advertenties op Facebook of Facebook Marketplace. Op het sociale netwerk vond de bank tientallen niet-officiële groepen waarin mensen tickets voor Swifts ‘The Eras Tour’ willen kopen of verkopen. Oplichters vragen de slachtoffers, doorgaans tussen 25 en 34 jaar, om op voorhand te betalen voor de tickets. Maar na de betaling verdwijnen ze.

Op 9 mei trapt Swift het Europese luik van haar befaamde The Eras Tour op gang in de Franse hoofdstad Parijs. Na optredens in Zweden, Portugal en Spanje start de popster op 7 juni in het Schotse Edinburgh aan een reeks concerten in het Verenigd Koninkrijk.

Lloyds waarschuwt swifties dat oplichters ook de komende weken en maanden op de loer liggen. “Er zijn vaak twee golven van fraude: een wanneer de ticketverkoop start en een tweede voor het evenement plaatsvindt”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer