© REUTERS

Modemerk Superdry verlaat de Londense beurs

Het Britse kledingmerk Superdry heeft dinsdag aangekondigd dat het zijn notering op de Londense beurs zal opgeven in het kader van een grootscheepse herstructurering.

Superdry zei dat het de beursnotering in Londen wilde schrappen om de herstructurering uit te voeren “weg van de verhoogde blootstelling van de openbare markten”. Dinsdag kelderde het aandeel van Superdry opnieuw met een kwart, alvorens de handel werd stilgelegd.

Als onderdeel van de herstructurering is het bedrijf ook van plan om tot 10 miljoen pond op te halen door de verkoop van nieuwe aandelen, bekend als een aandelenverhoging.

Het bedrijf kampt al een tijd met problemen omdat het volgens experts moeite heeft om nog jonge shoppers aan te spreken, ondanks samenwerkingen met influencers en het opvoeren van de marketing via sociale media.

Er zouden verschillende opties op tafel hebben gelegen om kosten te besparen na een jaar van dalende verkopen en oplopende verliezen. Maar ondanks de samenwerking van het modebedrijf met 216 winkels met beroemdheden als Brooklyn Beckham en voetbalsuperster Neymar Jr, daalde de omzet van de hele groep in de zes maanden tot eind oktober met 23,5 procent.

© REUTERS

(lto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer