© rdr

Sint-Antoniusverkoop brengt 7.536 euro op voor lokale goede doelen

Oudsbergen -

Dankzij de opbrengst van de Sint-Antoniusverkoop kon de Landelijke Gilde van Meeuwen 7.536 euro schenken aan lokale goede doelen. Samana, de Welzijnsschakel, KVG en Rode Kruis Meeuwen-Gruitrode konden zo rekenen op een extraatje.

Roger Dreesen

De derde zondag van januari is in Meeuwen telkens ‘de warmste dag van het jaar’. Dan wordt er gul geboden voor het goede doel tijdens de Sint-Antoniusverkoop. De 40ste editie van dit evenement bracht dit jaar 7.536 euro op.

“Het evenement wordt georganiseerd door de Landelijke gilde, De Reengenoten en vele helpende handen en was dit jaar weer een topeditie”, zegt burgemeester Marco Goossens (CD&V). Zo bood opa Jaak Huskens samen met zijn twee kleinzonen 1.500 euro voor de traditionele verkeskop. “Ook de andere Meeuwenaren trokken hun beurs met plezier open”, zegt Rik Hoogmartens van De Reengenoten. “Het werd een memorabele editie met een topopbrengst van 7.536 euro. Dit bedrag gaat integraal naar onze welzijnsverenigingen: de drie afdelingen van Samana, de Welzijnsschakel, KVG en Rode Kruis Meeuwen-Gruitrode.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer