Schiet Cupido raak bij de boeren en lost Lieven Scheire de eenzaamheid in rusthuizen op?

© *

De fans van 'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond' kunnen hun hartje ophalen: na de voorlaatste aflevering van vanavond volgt morgen meteen de laatste aflevering, met een antwoord op àlle vragen. Hoe lopen de liefdesavonturen af? Voor wie het programma maar boerenbedrog vindt, hebben we nog drie andere tips geselecteerd.

boj

Boer Jitse en Emily: wordt het een ja of een nee?

Voor Manu en Hilde valt er niets meer te beantwoorden: de twee zijn dol op elkaar en maken plannen; Hilde gaf in interviews al prijs dat ze loopbaanonderbreking heeft genomen bij de politie. Ook in Duitsland is het duidelijk dat Jeroen en Severien elkaar helemaal zien zitten. De twee hebben natuurlijk wel wat te bespreken: zij woont op zes uur rijden van Jeroen. Cowboy Jan geniet met Romina van een uitstap naar Sydney. Echt koekenbak is het nog niet, ze pakken het voorzichtig aan. Dat geldt ook voor Bjorn en Evelyn. Die trekken de Rocky Mountains in en laten traantjes wanneer ze voor de camera over hun gevoelens praten. Jitse zit in het Noorse Bergen met Emily. Hij voelt zich duidelijk tot haar aangetrokken en laat dat ook zien, maar Emily wacht af. Vanavond valt voor die twee de ontknoping.

Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond VTM 20.35 uur

Lost Team Scheire de eenzaamheid in rusthuizen op?

We raden alle mensen met een familielid in een rust- en verzorgingstehuis de derde aflevering aan van Team Scheire, het programma waarin Lieven Scheire een team van knappe koppen inschakelt om problemen van mensen met een beperking op te lossen: professor wiskunde Maria-Cristina Ciocci zoekt een manier om Maria en andere bewoners van een tehuis makkelijker in contact te bregen met hun familie en vrienden die wat verder wonen en zo het probleem van de eenzaamheid van veel bewoners aan te pakken. Meubelmaker Elisa Van Coster buigt zich dan weer over de 11-jarige Tima, die in een rolstoel zit nadat ze werd geboren met spina bifida, een aandoening aan de ruggengraat. Tima gaat naar de middelbare school en wil niet dat haar moeder haar nog naar school brengt, maar kan voorlopig niet zelf haar boekentas meenemen.

Team Scheire Canvas 21.20 uur

liefdesverhaal vermomd als spionagethriller

Natuurlijk heeft u Ben Whishaw (38) al zien spelen: hij speelde de man van de gadgets Q in de Bondfilms Skyfall en Spectre en vertolkte ook de snuffelende seriemoordenaar Jean-Baptiste Grenouille in de verfilming van de bestseller Het Parfum van Patrick Süskind. In deze Brits-Amerikaanse serie speelt hij een eenvoudige en romantische arbeider Danny die een relatie begint met de briljante en asociale Alex, agent van de geheime dienst MI-6. Aan het sprookje komt snel een einde wanneer Danny Alex’ vermoord terugvindt. Danny trekt op onderzoek, maar weet eigenlijk van geen hout pijlen maken. London Spy is een bijzonder sfeervolle reeks - Londen zag er zelden zo somber uit- geregisseerd door onze Jacob Verbruggen. Een liefdesverhaal vermomd als spionagethriller.

London Spy Q2 23.50 uur

Ook op Eén is het nog heel even wapenstilstand

Wie gisteravond op Eén naar de apotheose van de herdenking Nooit meer ten oorlog keek, zag hoe Wim Opbrouck de avond afsloot met een liedje op de accordeon. En toen de rode blaadjes naar beneden dwarrelden aan de Menenpoort in Ieper, stond in het publiek ook Barbara Sarafian. Opbrouck en Sarafian zijn in de serie In Vlaamse Velden samen te zien; ze spelen een koppel dat tijdens de Eerste Wereldoorlog een stel Duitse officieren in huis moet nemen. In de aflevering van vanavond is het Kerstmis 1914 en wordt Guillaume (Wietse Tanghe) naar het front gestuurd waar Vincent (Matthieu Sys) verbroedert met de Duitsers. In Gent helpen Virginie (Sarafian) en haar dochter Marie (Lize Feryn) met de bedeling van voedsel en kleding.

In Vlaamse velden Eén 21.30 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Jef Van Hoofstat de serie Narcos: Mexico aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

Oorspronkelijk was deze dramareeks bedoeld als het vierde seizoen van het gelauwerde ‘Narcos’, maar door de hoge sterftegraad bij de hoofdpersonages in die serie werd toch maar beslist om met een schone lei te beginnen. En in één vlotte beweging het toneel te verplaatsen van Colombia naar Mexico. ‘Narcos: Mexico’ gaat namelijk over de oorsprong van de drugsoorlog die het Midden-Amerikaanse land tot op vandaag in zijn greep houdt: van de chaotische begindagen wanneer onafhankelijke maar amateuristische wiettelers nog dachten de slag van hun leven te kunnen slaan, tot de strijd op leven en dood tussen gigantische kartels die het vandaag is geworden.

Diego Luna (bekend van ‘Rogue One: A Star Wars Story’ en ‘Y tu mamá también’) vertolkt Félix Gallardo, deman die in de jaren ’80 het roer overnam van wat het machtige Guadalajara-kartel zou worden, en honderden drugdealers verenigde in een bloederig zakenimperium. Hij krijgt tegengas van DEA-agent Kiki Camarena (Michael Peña, bekend van tientallen bijrolletjes in Hollywoodfilms als ‘de grappige Mexicaan’), die al snel ontdekt dat hij zijn leven op het spel heeft gezet door deze opdracht aan te nemen.

Mexico Netflix Vanaf 16 november

ook nieuw op Netflix

The Ballad of Buster Scruggs – Vanaf 16 november – NetflixEen moeilijke bevalling, deze: Netflix had de geniale gebroeders Coen eindelijk zover gekregen om het medium ‘film’ te laten vallen voor een serie, maar door allerlei productieproblemen werden de zes niet-verwante afleveringen over het leven in het Amerikaanse wilde westen toch weer aan elkaar geplakt tot een film. Passeren de revu: een zangeres die kan schieten, een wannabe bankovervaller die de gevolgen van zijn daden onder ogen moet komen, twee erg vermoeide rondreizende artiesten, een goudzoekster die ook liefde en de ironie van het leven vindt, en een dodelijke rit met de koets.

The Kominsky Method – Vanaf 16 november – NetflixOscar-winnaar Michael Douglas is Sandy Kominsky, een acteur die ooit op de rand van de grote doorbraak stond maar vrede moest nemen met een carrière als acteercoach, Alan Arkin is zijn goede vriend en manager Norman Newlander. Samen proberen de twee oude knarren in deze comedyreeks relevant te blijven in Los Angeles, de stad waar jeugd en schoonheid belangrijker zijn dan op eender welke andere plek ter wereld.

Keuze van de redactie

Video