© rr

Nieuwbouwproject Residentie Leopold klaar

Tussen het Theaterplein en de plantentuin Den Botaniek wordt al twee jaar Residentie Leopold opgebouwd. Blikvanger zijn de binnentuinen, die samen 2.900 vierkante meter groot zijn. Het grootste deel van de woningen is al verkocht, terwijl het nieuwbouwproject nu pas is afgerond.

anro

In de historische binnenstad is het grote nieuwbouwproject net opgeleverd. Het ligt in de Henri van Heurckstraat, tussen Den Botaniek en het Theaterplein. In Residentie Leopold zijn 89 woningen te vinden. Daarvan zijn tachtig luxeappartementen en negen begijnhofwoningen. De prijzen variëren. “De duurste woning kost iets meer dan 2 miljoen euro, maar zo is er maar een. De goedkoopste doen we van de hand voor 274.000 euro”, vertelt Stefan Willaert van projectontwikkelaar Immpact. De verkoop kan al bijna afgerond worden. “De verkoop is heel vlot aan het gaan. Ik denk dat er nog maar een veertiental woningen over zijn.” De eerste bewoners zouden hun intrek al genomen hebben.

De projectontwikkelaar legt zelf de nadruk op de grootte van de tuinen binnen het project. Samen zouden die zo’n 2.900 vierkante meter groot zijn. Dat is volgens de ontwikkelaar de helft van de grootte van de Groenplaats en het dubbele van de oppervlakte van het Hendrik Conscienceplein. “Wie hier straks woont, vertoeft midden in de stad, krijgt er meteen ook alle faciliteiten van de stad bij en kan tegelijkertijd optimaal genieten van de rust, het groen en voldoende privacy”, zegt CEO van Immpact Philippe Janssens.

Van 25 tot 75 jaar

Onder de kopers zou een ruime mix van profielen aanwezig zijn. “We hebben kopers tussen 25 en 75 jaar”, zegt Stefan Willaert. “Jonge gezinnen nemen hun intrek. Maar ook mensen die al mikken op een woning in het stadscentrum voor hun oude dag.”