Dennis ‘The Menace’ Donkor was on fire bij Team Riffa en op de 3X3 World Opener in Japan.© Eric Dubost/Sipa USA

VIDEO. Buzzer beater van Dennis Donkor: Team Riffa met perfect rapport naar kwartfinale op 3X3 World Tour in Utsunomiya

Antwerpen -

Op de 3X3 World Tour opener in het Japanse Utsunomiya heeft Team Riffa zich met een perfect rapport geplaatst voor de kwartfinale. De Antwerpenaars wonnen beide groepswedstrijden. Zondag wacht in de kwartfinale San Juan (FIBA 10) uit Puerto Rico.

Patrick Ceulemans

Het debuut van de Antwerpenaars van Team Riffa (Bahrein) op de World Tour was een knaller. Riffa, het nummer vijf van de wereld, won de eerste poulewedstrijd in groep D na een nagelbijter met 19-18 van het Oostenrijkse Wenen (FIBA 4). Het was Dennis ‘The Menace’ Donkor (9 punten) die met een buzzer beater in de slotseconde voor de winst zorgde. Thibaut ‘Must See TV’ Vervoort scoorde 4 punten, Jonas Foerts en Bryan De Valck scoorden elk 3 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de tweede partij in poule D zorgde Team Riffa voor bevestiging: 22-14-winst tegen het Japanse Saitama (FIBA 12). Ook nu weer was Dennis Donkor (8 punten) topschutter. Thibaut Vervoort scoorde 7 punten, Jonas Foerts 5 en Bryan De Valck 2 punten.

Zondag volgt dus de kwartfinale tegen het Puerto Ricaanse San Jose (FIBA 10). De Antwerpenaars zijn al minstens zeker van 4.000 dollar. Voor de winnaar ligt maar liefst 50.000 dollar klaar. De nummer twee casht 36.000 dollar en wie brons wint krijgt 24.000 dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer