200 werknemers geëvacueerd door gaslek bij Tessenderlo Kerley Ham “Er was geen impact naar buiten”

Bij chemisch bedrijf Tessenderlo Kerley Ham in de Bergstraat in Ham werden ze in de late voormiddag opgeschrikt door een alarm. Snel bleek dat er op de sulfaatafdeling een kleine gaswolk was ontstaan. Volgens het bedrijf was de impact van het gaslek naar buiten toe minimaal. Tweehonderd werknemers werden preventief geëvacueerd. De politie en de brandweer snelden ter plaatse.

zbou

Omstreeks 11.11 uur luidde het alarm bij Tessenderlo Kerley Ham en werd er op de sulfaatafdeling een gaswolk gesignaleerd. “Op de sulfaatafdeling hebben wij moffelovens staan om onze producten te produceren. En daar is een kleine gaslek ontstaan waardoor er een HCL gaswolk door de schouw is ontsnapt”, zegt Kirsten Ujvari, communicatieverantwoordelijke bij Tessenderlo Kerley Ham.

“De impact naar buiten toe is niets geweest omdat het ook onmiddellijk onder controle was. Meer dan 200 werknemers werden preventief geëvacueerd. “Maar dat was voor niets nodig geweest. De medewerkers hebben zich onmiddellijk naar de verzamelplaats begeven. Dit verliep heel vlot”, aldus Ujvari. “Automatisch word dan brandweer en politie verwittigd samen met onze interne brandweerdienst. We weten nooit op voorhand hoe groot de impact zal zijn en daarom is het nodig om alle in te schakelen die nodig zijn op dat moment. Gelukkig was iedereen binnen het half uur terug op zijn werkplek”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer