Politie en parket hielden dinsdag een reconstructie van de avond dat Kimberly L. haar vriend Sam neerstak.© IF

Speurders houden reconstructie in appartement: Kimberly (32) toont hoe ze haar vriend Sam (33) neerstak

Gent -

In een appartement in de Gentse binnenstad is dinsdag de reconstructie gehouden van de avond dat Kimberly L. (32) haar vriend Sam De Pourck (33) neerstak na een hevige discussie. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De omgeving van het appartement was uren afgesloten met zwarte hekken.

Simon Dekaezemaker

Met zwarte hekken en politielinten werd de omgeving van het appartement in de Zilverenberg, waar Kimberly L. (32) haar vriend Sam De Pourck (33) neerstak, dinsdagochtend urenlang afgesloten. Politie en parket waren bezig met de reconstructie van de laatste uren van de man.

Eind april werd de Gentenaar door zijn vriendin na een hevige discussie ’s nachts neergestoken. Vlak na de feiten legde L. al bekentenissen af. Zij zit sindsdien in de gevangenis op verdenking van doodslag. Ze hadden een turbulente relatie en volgens de vrouw zag ze geen andere uitweg.

De familie wist van de toxische relatie tussen beide. “Ze konden niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar leven”, getuigden ze eerder. “Soms waren ze heel gelukkig samen en hij zag haar echt graag. Maar hun relatie was zo destructief, hij bleef uiteindelijk bij haar voor zijn zoon.” (Lees verder onder de foto)

Sam De Pourck overleed in april nadat zijn vriendin Kimberly L. hem neerstak.© IF

Messteken

Wat zich in de nacht van 17 op 18 april exact heeft afgespeeld tussen de muren van het appartement aan de Oude Beestenmarkt, proberen de speurders al weken te reconstrueren. Daarvoor was de reconstructie ook één van de cruciale onderzoeksdaden in dit dossier.

Tijdens de reconstructie werden de laatste uren van De Pourck geschetst. Het koppel bezocht overdag het internaat waar de andere twee kinderen van Kimberly verbleven. Daar was van een discussie tussen beide geen sprake. Terug in het appartement draaide de sfeer om. (Lees verder onder de foto)

Politie en parket hielden dinsdag een reconstructie in het appartement waar Kimberly L. haar vriend Sam neerstak.© IF

L. werd geconfronteerd met haar verklaringen en moest aan de speurders tonen hoe ze haar vriend Sam neerstak. Uiteindelijk duurde de reconstructie enkele uren en werd die omstreeks de middag al opnieuw beëindigd. Daarop werden de zwarte hekken weggehaald.

Onderzoek

Of de reconstructies nieuwe elementen in het onderzoek naar boven hebben gebracht, zal later moeten blijken. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat de reconstructie plaatsvond. “Deze is ondertussen afgerond”, klinkt het. Het onderzoek naar de feiten loopt ondertussen volop.

Volgens de omgeving van L. kampte ze met de borderline-persoonlijkheidsstoornis en werd ze meermaals opgenomen in de psychiatrie. Het parket stelde eerder al een gerechtspsychiater en -psycholoog aan om haar te onderzoeken, maar over de resultaten is nog geen duidelijkheid.

Advocaat Thierry Goffart die Kimberly L. bijstaat benadrukt dat de reconstructie sereen verlopen is. “Cliënte heeft haar volledige medewerking verleent en het is goed dat deze reconstructie snel gebeurd is. Voor haar was het wel emotioneel om vandaag terug te keren naar deze plaats.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer