Tramhaltes in Antwerpen liggen er spekglad bij: “Het leek of we op de ijspiste van de Groenplaats stonden” (oproep)

Hoewel de temperaturen vandaag wel boven het vriespunt uitkomen, is het op sommige plaatsen nog glad op de weg. Ook aan de tramhaltes in Antwerpen is het opletten geblazen. De regen en (smeltende) sneeuw hebben zich omgevormd tot zeer gladde plekken. Daarover getuigden onze lezers vandaag massaal.

inke

De Lijn laat weten dat ze er bij de vervoersmaatschappij alles aan doen om de tramhaltes ijsvrij te maken. “Onze ploegen zijn momenteel druk in de weer om alle tramhaltes sneeuw- en ijsvrij te krijgen. Het kan dus even tijd in beslag nemen. Bushaltes vallen onder de bevoegdheid van stad of gemeente.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch stromen de getuigenissen van onze lezers over gladde haltes al de hele dag massaal binnen op onze redactie. Een greep uit het aanbod.

Lieve raakte gewond aan halte Silsburg in Deurne. “Bij het betreden van het perron om tram 4 richting Antwerpen centrum te nemen ben ik uitgegleden en heb ik mijn arm, schouder en pols pijn gedaan.”

© Kioni Papadopoulos

Nouri zag problemen aan de halte van Gasthuishoeve in Antwerpen. “Het is daar spek- en spekglad. Daar is in de laatste twee dagen niemand geweest om het perron ijsvrij te maken. Ik reis ook regelmatig met de trein, en ben maandag, dinsdag en vandaag op- en afgestapt bij Antwerpen Noorderdokken en Antwerpen Luchtbal, dat ligt er ook schandalig bij .”

“Bij het afstappen aan de halte van het MAS leek het woensdagochtend even of ik en mijn medepassagiers op de ijspiste van de Groenplaats stonden”, stuurt Jef ons.

Lezeres Ann is woensdagochtend bijna gevallen aan de tramhalte in de Heidestraat in Hoboken. “Je haasten heeft geen zin, er is in de afgelopen dagen niets qua onderhoud gedaan aan de bus- of tramhalte, het is uitzonderlijk glad. Ik ben vanochtend nog nét niet onderuit gegaan.”

Volgens verschillende lezers zijn de perrons op Linkeroever ook spekglad. “Ik ben zonet terug gekeerd van de tramhalte op de Halewijnlaan. De halte zelf ligt er spiegelglad bij.....Richting Antwerpen lijkt het nog mee te vallen maar richting Zwijndrecht is het heel gevaarlijk”, aldus John.

Ook onze chef nieuws Wim Daeninck nam woensdagmorgen de tram van Deurne naar Linkeroever en probeerde zich daarbij staande te houden. Lees hier zijn relaas.

Annemieke wist zich maar net staande te houden in Berchem. “Omstreeks 07.30 uur was de tramhalte van lijn 15 aan de Sint-Willibrorduskerk in Berchem spekglad. Indien er geen vangrail geweest was tot aan de verkeerslichten zou ik ongetwijfeld ten val gekomen zijn.”

Hetzelfde gold blijkbaar in de Driekoningenstraat in Berchem. “Zelf ben ik gelukkig niet gevallen maar ik heb wel vele mensen, waaronder ook kinderen, onderuit zien gaan. Een ware schande. Je kon zelfs niet instappen in de tram omdat je niet tijdig aan de open deur geraakte, ook al stond je er maar een meter van verwijderd. Je liep immers het risico om onder de tram te schuiven. Prioriteit zijn altijd de automobilisten in hun warme wagens, nooit de zwakke weggebruiker. Die staat letterlijk en figuurlijk in de kou”, reageert Thérèse.

“Bij het afstappen aan halte Luchtbal van tram 6 was het perron spekglad”, getuigt Anne-Marie. “Zelfs met mijn stevige botinnen aan moest ik heel voorzichtig zijn. Daarenboven is het daar al een gevaarlijke plaats wegens het vele verkeer op de Groenendaallaan. Het fietspad was wel behandeld geweest, maar het voetpad… ach ja.”

Op de Ruggeveldlaan in Deurne had Tryggve prijs. “Deze ochtend omstreeks half 8 heb ik tram 2 genomen in Hoboken aan de Lelieplaats. Hier al schuifelend gelukkig zonder kleerscheuren aan de tram geraakt, maar toen ik een uur later afstapte van tram 5 aan de Ruggeveldlaan gleed ik ‘onceremonieel’ uit op het ijs aan de tramhalte. Al een geluk stond de tram er nog en lag ik tegen het voertuig in plaats van op de sporen. De gescheurde broek en de blauwe plekken overleef ik wel, maar ik zag het toch als mijn burgerplicht om hier de Lijn van op de hoogte te brengen.”

Heeft u zelf ervaring met gladde tramhaltes? Bent u ergens bijna gevallen of heeft u een echte schuiver gemaakt? Laat het ons weten. Vergeet zeker de locatie niet te vermelden.

Dinsdagavond reden er geen bussen van De Lijn meer uit in de provincie Antwerpen, maar woensdag rijden alle bussen en trams weer. Er zijn wel vertragingen mogelijk, meldt De Lijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER