© Sven Van Haezendonck

Koning Filip en koningin Mathilde wonen afscheid kardinaal Danneels bij

In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen is alles in gereedheid gebracht voor de uitvaart van kardinaal Danneels vrijdagvoormiddag. Heel wat prominenten wonen het afscheid bij. Onder hen ook koning Filip en koningin Mathilde.

Sven Van Haezendonck

Godfried Danneels overleed op 14 maart op 85-jarige leeftijd thuis in zijn residentie in de Mechelse binnenstad. In de kathedraal zijn er extra stoelen bijgeplaatst voor de begrafenis, want er wordt veel volk verwacht. “We hebben voor ongeveer 800 zitplaatsen gezorgd”, zegt beheerder Bram Van der Auwera. Ook alle gewaden hingen donderdagnamiddag netjes klaar. De viering wordt voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel. In totaal zijn er 25 bisschoppen en 150 priesters aanwezig.

De uitvaart start om 11u, maar vanaf 9.30u tot 10.40u is er de gelegenheid om de overleden kardinaal nog eens laatste keer te groeten. Tot en met woensdag kon dat ook in het aartsbisschoppelijk paleis op de Wollemarkt. Naar verluidt zijn ook koning Albert en koningin Paola daarvoor naar Mechelen afgezakt. Hun rouwkrans staat al opgesteld in Sint-Rombouts.

© SVH

© SVH

© SVH

© SVH

© SVH

© SVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER