© RTV

Herman Vanspringels Diamond blijft schitteren: “Arnaud De Lie stond er wat beduusd bij”

Vorselaar/Grobbendonk -

De allerbeste nieuwelingen van het land koersen op zondag 12 mei in de wielerwedstrijd Herman Vanspringels Diamond. “We verwelkomen niet alleen de absolute top, maar we zijn er ook graag voor de iets minder sterke renners uit dezelfde categorie”, verklapt Jan Vervoort van het Wielercomité Vorselaar.

Marc Peeters

De Herman Vanspringels Diamond is dit jaar aan de 36ste editie toe. De wedstrijd behoort tot de Topcompetitie voor nieuwelingen. Dat wil zeggen dat men enkel via een provinciale selectie aan de koers kan deelnemen. “Er zijn evenwel heel wat meer nieuwelingen dan de 120 renners die geselecteerd worden”, weet Jan Vervoort. “Van de jongens die de selecties net niet hebben gehaald, kregen we vaak te horen dat ze ook wel van de sfeer in Vorselaar wilden komen proeven.”

Daarom wordt er sinds vorig jaar in afwachting van de Diamond een afwachtingskoers georganiseerd, ook voor nieuwelingen U17. Deze wedstrijd wordt gereden op hetzelfde parcours. “We vertrekken dit jaar om 12.30 uur op het Astridplein in Grobbendonk. Na elf kilometer passeren we voor de eerste maal aan de café De Toekomst in Vorselaar en moeten er nog plaatselijke ronden gereden worden.” Voor de mindere goden zijn dat er vier, voor de deelnemers aan de Topcompetitie, met start om 15 uur zijn het er zes.

Grote namen

De organisatoren van de wielerwedstrijd pochen graag met de grote namen die op het palmares staan. Nieuwelingen die later in hun carrière ook bij de profs hoge ogen gooiden. “Soms is het leuk om terug te denken aan de momenten dat zij bij ons wonnen”, mijmert Jan Vervoort.

Jan Vervoort haalt herinneringen op aan oud-winnaars.© Marc Peeters

“Neem nu Arnaud De Lie, de winnaar van 2018. We zorgden voor een huldiging op het podium en een ontvangst in onze VIP-ruimte. Het was toen zo’n beetje de eerste maal dat Arnaud samen met zijn ouders zo’n eerbetoon kreeg. Hij stond er wat onwennig en wat beduusd bij. Zie waar hij nu staat”

“Chapeau voor de organisatoren die ieder jaar weer het plaatje financieel rond krijgen. Nieuwelingen zijn niet meteen een reeks waarmee je sponsors veel in return biedt, maar ze doen het toch”

Lieven Janssens (ACTIEV)

Burgemeester Vorselaar

Voor wielerliefhebbers uit Grobbendonk en Vorselaar blijft de Herman Vanspringels Diamond ook een emotionele dag. “Vorig jaar, het jaar dan Herman 80 zou geworden zijn, hebben we de wedstrijd voor het eerst georganiseerd zonder dat Herman er zelf bij was”, weet burgemeester Lieven Janssens (ACTIEV). “Herman was een warme, spontane man die altijd ook bescheiden, hartelijk en dankbaar was.”

“De mooiste manier om Herman verder te eren is de koers verder te zetten. Dat hebben we hem ook beloofd. Als we het wielrennen willen laten voortbestaan, moet je beginnen in de jongste categorie. Chapeau voor de organisatoren die ieder jaar weer het plaatje financieel rond krijgen. Nieuwelingen zijn niet meteen een reeks waarmee je sponsors veel in return biedt, maar ze doen het toch.”

https://hermanvanspringelsdiamond.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners