Tiener vindt zeldzaam Lego-stukje na meer dan 25 jaar op strand

Beeld ter illustratie© Shutterstock

Een 13-jarige jongen heeft op het strand van Marazion een bijzonder zeldzaam Lego-stukje gevonden. Het gaat om een octopus, waarvan er 27 jaar geleden meer dan 4.000 in zee belandden.

gjs

Bijna vijf miljoen Lego-stukjes belandden in 1997 in het water toen een hoge golf 62 containers van het vrachtschip Tokio Express duwde. Geregeld spoelen die stukjes aan op stranden in de buurt. En zo gebeurde het dat de dertienjarige Liutauras Cemolonskas de voorbije twee jaar al bijna achthonderd stukjes aangetroffen heeft op het strand van Marazion, een plaats in het Engelse graafschap Cornwall.

Op datzelfde strand heeft hij nu zowaar een octopus van Lego gevonden, waarvan er 4.200 aan boord van het schip waren toen de vracht in zee belandde. “Je vindt die niet makkelijk, hoor”, vertelde vader Vitautas aan het persagentschap PA. “We verwachtten niet er één te vinden, ze zijn echt zeldzaam. We zoeken hier al twee jaar naar.” De tiener zelf zegt “erg gelukkig” te zijn met zijn vondst.

(lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het volgende doel van vader en zoon is een van de 33.941 draken te vinden die in 1997 in het water beland zijn. Tracey Williams van het project Lego Lost At Sea moedigt de pogingen van de twee aan. “Er is iets magisch met die octopussen”, zegt ze. “In 1997 heb ik er één gevonden en daarna heeft het 17 jaar geduurd. Ik denk dat mensen graag Lego vinden op het strand omdat ze er meteen ook het strand mee proper maken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen