Zwembad Brasschaat dient klacht in tegen Eddy Snelders nadat bekend raakt dat hij stiekem bezoekers filmde in de kleedhokjes

Brasschaat -

Sportoase dient een klacht in tegen Eddy Snelders (65) wegens voyeurisme. Dat bevestigt algemeen directeur Michaël Schouwaerts. Deze week raakte bekend dat Snelders stiekem bezoekers filmde in de kleedhokjes van het zwembad van Brasschaat.

De feiten dateren van 2016, maar raakten pas deze week bekend in de nasleep van het voyeurismeschandaal rond gewezen voetbalcommentator Eddy Snelders. In dat onderzoek troffen speurders in december 2023 twee naaktfilmpjes aan op de inbeslaggenomen laptop van Snelders.

LEES OOK. Ex-commentator Eddy Snelders filmde ook onder kleedhokjes van zwembad

© ATV

De beelden waren heimelijk gemaakt in de kleedhokjes van Sportoase in Brasschaat. Op het ene filmpje zijn naaktbeelden van een meerderjarige vrouw te zien, op een ander filmpje komt een kind van 10 in beeld. Snelders verklaarde dat hij op voorhand niet wist wie hij zou filmen in de kleedhokjes en de naaktbeelden willekeurig maakte.

© rr

Algemeen directeur Michaël Schouwaerts van Sportoase betreurt dat hij de feiten via de media heeft moeten vernemen, maar bevestigt dat het zwembad woensdag klacht zal indienen bij de politie van Brasschaat.

“Het is onze plicht om hier correct op te reageren. Dit is niet aanvaardbaar. Bij dergelijke feiten volgen we een vaste procedure en dienen we steeds klacht in”, zegt Schouwaerts. “Daarnaast zullen we uiteraard ook bekijken of we eventuele aanpassingen moeten doorvoeren om dergelijke feiten te kunnen voorkomen. We willen dat elke bezoeker zich steeds veilig kan voelen.”

Het onderzoek naar Eddy Snelders voor exhibitionisme en voyeurisme loopt nog steeds, maar zou bijna afgerond zijn. Er zijn al minstens twintig slachtoffers geïdentificeerd.

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen