Mee in één minuut: toch geen akkoord bij Bpost, ufo's in Ierland en vriestemperaturen

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

evdg

Het ACV verwerpt het voorakkoord bij Bpost. Ook de socialistische en liberale vakbonden zouden het maar moeilijk verkocht krijgen aan hun achterban. Er komt nieuw overleg, maar voorlopig wordt er niet gestaakt.

Vlak voor ze in 2013 naar de rechter stapte, weigerde Delphine Boël een minnelijke oplossing met Albert II. De voormalige koning wilde haar in alle stilte erkennen als zijn dochter via een verzegelde brief die pas na zijn dood geopend mocht worden.

De Ierse luchtvaartautoriteiten hebben een onderzoek geopend na meldingen van meerdere piloten over ufo’s. Dat schrijft BBC dinsdag.

Bij de bosbranden in Californië zijn al minstens 44 doden geteld. Dat is de hoogste dodentol sinds de registraties in de staat zijn begonnen. Ook duizenden woningen werden al verwoest.

Een hoestend of snotterend kind in huis? Geef het geen medicatie. Dat blijkt immers de beste oplossing na een internationale studie die ook bevestigd wordt door Belgische artsen.

Het einde van de zomer en de herfst is nu echt in zicht: vanaf begin volgende week wordt het overdag niet warmer dan 5 graden en ’s nachts gaat het op de meeste plaatsen vriezen.

De Amerikaanse nieuwszender CNN kondigt aan dat het een rechtszaak aanspant tegen Donald Trump en verschillende van zijn medewerkers. De aanleiding is de intrekking van de accreditatie van een journalist.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!