“Ik ben thuisgekomen en toen was ze weg”: dit zei de echtgenoot van Annie De Poortere in 1999 in opsporingsprogramma op tv

Het huis (rechts) van waaruit Annie De Poortere in 1994 verdween.

De toenmalige partner van Annie De Poortere, die dertig jaar geleden verdween in Sint-Martens-Latem, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. De man is onder elektronisch toezicht geplaatst. In 1999 getuigde hij in het VTM-opsporingsprogramma ‘Oproep 2020’ over haar plotse verdwijning.

tg, cel

In maart 1999 werd de verdwijning uit 1994 behandeld in het opsporingsprogramma Oproep 2020. Daarin kwamen de zoon en de partner van Annie De Poortere aan het woord. Haar man vertelde toen dat hij haar die 12de november voor het laatst zag in de namiddag. “Dat was rond de middag, rond 14 uur ongeveer. Ik heb eerst nog gebeld naar het Sint-Camillus instituut voor een opname. Dat kon niet doorgaan. We moesten wachten tot maandag. Het was volzet”, getuigde hij toen. Annie was al enkele keren opgenomen in een psychiatrische kliniek.

LEES OOK. Toenmalige man van Annie De Poortere aangehouden voor moord na vondst lichaam, haar zus reageert: “Blij dat er eindelijk antwoorden zullen komen”

Verdwenen kleren

“Ze ging natuurlijk niet graag binnen”, vertelde haar man. “Ik ben nog naar de supermarkt geweest voor een paar boodschappen. Dan thuisgekomen, en naar de voetbal vertrokken. Een paar uur later ben ik thuisgekomen. Ondertussen was het natuurlijk al donker. Toen was ze weg. Enkele kleren die op de zetel lagen waren weg. Ik heb haar niet meer gezien.”

“Toen ik thuiskwam van de voetbal, was ze weg. Enkele kleren die op de zetel lagen waren weg. Ik heb haar niet meer gezien”

Ex-man van Annie De Poortere

Over de verdwijning, in 1999

“Ik denk dat ze een foulard droeg. Een bril. Een donkere trui met een rood biesje in. Een grijze, spannende broek. Zwarte kousen en blauwe slippers. Hoe ze weg is gegaan? Te voet. Ze had zeker geen paspoort bij, waarschijnlijk ook geen geld.”

Het verdere onderzoek zal nu moeten uitwijzen of hij iets met haar dood te maken heeft gehad.

LEES OOK. Komt er dertig jaar na haar verdwijning een doorbraak in de zaak van Annie De Poortere? “Soms is het toeval doorslaggevend”

LEES OOK. Wat kan je na dertig jaar nog afleiden uit stoffelijke resten? “De regel is: hoe dieper onder de grond begraven, hoe beter het lijk er nog zal uitzien”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen